Officiellt: Fahlin klar för nytt lag

Landsväg 10 Nov 2016

Att Emilia Fahlin skulle lämna Italienska Alé-Cipollini har varit känt ett tag, men först idag blev det officiellt vilket av Women’s WorldTour-lagen som lyckats knyta till sig den duktiga svenskan.

Det blev, precis som ryktena sa, Wiggle High5 som får förstärkning av Fahlin.

“Jag är extremt glad över de 5 nyförvärv vi har i Wiggle High5 till 2017. Laget har valts ut och stärkts väldigt noggrant och strategiskt baserat på input från våra nuvarande cyklister och personal”, säger Wiggle High5 Pro Cycling Teams ägare och manager Rochelle Gilmore i ett pressmeddelande. “Vi är en väldigt tight grupp, nästan som en familj, och vi tror stenhårt på vår uppställning till nästa år.”

“Vi har skapat ett lag som är kapabelt att vinna WorldTour”, fortsätter Gilmore.

Emilia Fahlin är inte på något sätt okänt i laget, då det var här hon huserade säsongerna 2014 och 2015.

“Den före detta svenska mästaren var en av de hårdast jobbande cyklisterna under sin tid med laget, och under 2016 fick vi se henne köra linjeloppet på OS och vinna WWT-loppet på hemmaplan i Vårgårda”, skriver Wiggle High5.

Har blivit en vinnare igen

“Jag är verkligen glad att få köra i svart och orange med Wiggle High5 under 2017!”, säger Fahlin.

“Jag har haft ett år i Italien som har gett mig många nya erfarenheter och jag har fått chansen att utveckla fler sidor av mig själv som cyklist. Jag har bevisat, inte bara för mig själv utan även andra att jag kan konkurrera på en högre nivå under hela året och att jag har blivit en vinnare igen”

“Jag ser fram emot tävlingssäsongen nästa år med tjejerna i laget, att fortsätta bygga upp min kapacitet och att bidra för att hålla teamet i tät på tävlingarna!”, säger Emilia.

Utöver Fahlin har Wiggle High5 även värvat Julie Leth, Claudia Lichtenberg, Amy Cure och Grace Garner.

Läs mer: Mustonen och Penton klara för nytt lag

Läs mer: Jag och min cykel – svenska mästaren Richard Larsén

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.