Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Övrigt

Nytt sponsorsavtal skall ge riktiga löner till tjejerna

Tjejproffslaget Wiggle Honda har just tecknat ett nytt avtal med den brittiska internetshoppen Wiggle. Avtalet löper på tre år och är unikt i sin omfattning och kommer att ge tjejerna en chans att tjäna så pass mycket pengar på sin cykling att de kan leva på det året om, och förhoppningsvis också närma sig killarnas löner.

Team Managern och ägaren, australiensiskan Rochelle Gilmore är inte sen att påpeka missförhållandena: ”Traditionellt sett har tjejernas ersättningar varit så låga som en tiondel av killarnas”, berättar hon. ”Om du skall få ut optimalt resultat av en aktiv måste du också kunna ge dem förutsättningarna för det, och oftast faller det på att inte ekonomin räcker till.”

Gilmore fortsätter: ”Vårt lags filosofi är att allt handlar om cyklisterna. I och med avtalet med Wiggle.com kan vi erbjuda bättre löner och en arbetsmiljö som tjejerna förtjänar så att de kan utveckla sin potential till max.”

Annons

Frågan är om höjda löner och bättre ekonomiska förutsättning i ett team även kan få de andra lagen i proffstouren för damer att lyfta så att även tjejerna som inte tillhör det absoluta toppskiktet faktiskt kan leva på sin cykling.

Annons
Read previous post:
Action på Lugnet
Close