Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

3T vänder bak och fram på 30 år gammal design

Nya 3T Revo Ltd gör tempocykligen säkrare och ännu snabbare.
Nya 3T Revo Ltd gör tempocykligen säkrare och ännu snabbare.

3T lanserade i slutet av förra veckan sitt nya tempostyre Revo. Vi gissar att de själva har tänkt att det ska skapa en revolution, och det finns onekligen en del spännande nytänkande i konstruktionen. Men även om man byggt det lite bakvänt är vi tveksamma till om vi vågar kalla det en revolution – men intressant är det onekligen.

Ända sedan 1984 när Francesco Moser slog timrekordet med ett specialbyggt styre från 3T har tempostyren sett mer eller mindre ut på samma sätt. Men Revo ändrar nu på det genom att vända styrpinnarna som du håller i när du inte ligger nere i tempoställning.

Det ger tre stora fördelar:

Cyklistens händer riskerar inte att glida framåt och tappa styret, vilket gör cyklingen säkrare och lättare för nybörjare.

Placeringen av handtagen ger händerna bättre grepp och säkrare hantering av cykeln när du kör i mer tekniska partier när en vanlig landsvägscyklist normalt sett skulle greppat nere i bocken, till exempel vid branta utförskörningar, tekniska kurvor eller vid en spurt.

Det är mer aerodynamiskt – vingen har fått en vassare kan och luften kan lättare passera styret än på ett vanligt tempostyre.

Läs mer: Olagligt snabb konceptcykel

Annons

”Det är en väldigt enkel idé, och det är förvånande att det ska ha behövt ta 30 år att komma på det”, säger 3Ts chef René Wiertz. ”Genom att placera fästena framför handtagen eliminerar vi direkt alla tempocyklisters mardröm, att förlora kontrollen över cykeln på grund av att händerna glider av styret när man kör i en håla.”

Designen på Revo bygger vidare på 3T:s erfarenheter inom kolfiberdesign – erfarenheter som bland annat lett till olympiska medaljer och segrar på World Tour. Revo har testats och används redan idag av BMC Racing Team som är regerande världsmästare i tempo.

Revo kommer att lanseras i tre olika modeller:

Revo Ltd, 700 gram, €850
Revo Team, 770 gram, €625
Revo Team Stealth, 770 gram, €650

Räkna med att det troligen kommer att tillkomma svensk moms på priserna ovan.


3T-REVO-LTD-01

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Testpersoner till Lauf Trail Racer 29″ sökes!

Close