Nytt MTB-lopp i samband med Vätternrundan? Ska satsa på "ny generation cyklister"

Nyheter 24 Mar 2017
Under Sweden Bike Expo lanserar Vätternrundan en häftig nyhet med fokus på tävling, nya cykelgrenar och en ny generation cyklister.
Under Sweden Bike Expo lanserar Vätternrundan en häftig nyhet med fokus på tävling, nya cykelgrenar och en ny generation cyklister.

Förra året återlanserade Vätternrundan MTB-Vättern, med totalt 900 startplatser fördelat på 25 och 45 km. Årets upplaga blev snabbt fulltecknad, men i ett pressmeddelande hintar Vätternrundan om att det kan bli mer lera i deras regi. Ett till MTB-lopp, en cykelcross-tävling, ett gravelrace eller något helt annat? Bedöm själv!

Såhär skriver man i ett pressmeddelande:

Klassiska Vätternrundan tar nu ett stort kliv in i framtiden och lanserar en häftig nyhet med fokus på tävling, nya cykelgrenar och en ny generation cyklister. Storsatsningen presenteras under Sweden Bike Expo på Stockholmsmässan lördagen den 25 mars.

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och cirka 38 000 cyklister deltar varje år i något av loppen under cykelveckan. Nu tar det klassiska motionsloppet ett steg vidare och lanserar en spännande nyhet där nya cykelgrenar står i fokus. Satsningen är ett led i Vätternrundans arbete att bredda sig och attrahera yngre målgrupper.

”Vår vision är att vara ledande inom cykling för att få fler att börja cykla”, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell. ”För att nå dit måste vi ligga i framkant och hela tiden testa nya spår.”

”Det vi presenterar nu är något helt nytt och det häftigaste Vätternrundan har gjort på många år. Och det som är extra kul med den här nyheten är att den innehåller en rejäl dos tävling.”

Nyheten lanseras den 25 mars kl 12:00 i samband med Sweden Bike Expo på Stockholmsmässan.

Läs mer: Vätternrundan får ny VD
Läs mer: Vätternrundan fulltecknad direkt

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.