Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Nytt långt motionslopp i Göteborg med stora ambitioner

Hisingen Runt har de senaste åren varit Göteborgs största cykellopp och får nästa år sällskap av nystartade Västkusten Runt, som blir Västsveriges längsta motionslopp på cykel. Hisingens Cykelklubb väljer därmed efter 37 år att utöka Hisingen Runt till att bli ett helgevenemang med lopp för hela familjen både under hela helgen den 24-25 maj 2014.

Västkusten Runt blir loppet för de som vill cykla långt. Premiären går den 24 maj 2014 och många har redan visat starkt intresse.

”Intresset för cykling växer explosionsartat och därför vill vi erbjuda ett motionslopp på Västkusten med längre distanser och hoppas locka cyklister från hela landet”, säger Jonas Birgersson, projektledare för Västkusten Runt.

Västkusten Runt kommer att erbjuda två distanser, preliminärt ca 125 respektive 250 km, och passar cyklister som vill ha en ordentlig utmaning och ett mål att träna mot.

Hisingen Runt startades 1977 och arrangeras för 38:e året i följd den 25 maj 2014. Men till nästa år renodlas loppet till sin distans på 50 km, de som vill cykla längre hänvisas till Västkusten Runt dagen före. Hisingen Runts 50 km är populärt, inte minst tack vare att det ingår i såväl Göteborgsklassikern som Regionklassikern, och lockade 2013 över 2 000 av Hisingen Runts 3 000 anmälda cyklister.

Annons

”Vi ser det som två olika målgrupper där Hisingen Runt framför allt är en folkhälsosatsning medan Västkusten Runt blir en utmaning för de som redan tränar regelbundet”, säger Birgersson. I samband med Hisingen Runt kommer det också att arrangeras ett lopp för barnen.

Under helgen 23-25 maj kommer ett centralt evenemangsområde att skapas på Kanaltorget i Göteborg, där det förutom start och målgång i Västkusten Runt även kommer att finnas tält och aktivitetsområden med nummerlappsutdelning för deltagarna, utställningsytor för partners, föreläsningar, paneldebatter, servering, storbilds-TV och underhållning.

Hisingen Runt är känt för att ha natursköna rundor och Västkusten Runt kommer inte att bli något undantag. Den preliminära bansträckningen sträcker sig såväl längs Göta Älv som över Tjörn och Orust.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
CK Bure elitsatsar

Close