Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Nytt internationellt cykellopp planeras i Stockholm

Igår kunde Eurosport avslöja att det planeras för ett nytt cykellopp i Stockholm. Det handlar om ett internationellt proffslopp enligt konceptet Velothon. Ett koncept som redan idag körs ibland annat Hamburg och Berlin.

Tävlingen avgörs på en längre bana och vägarna kommer att vara helt avstängda för trafik. Det intressanta i konceptet är att även motionärerna ska få möjlighet att köra samma bana direkt i anslutning till proffsen. Det skulle i så fall innebära att Gran Fondo Stockholm får en minst sagt värdig utmanare.

Velothon är idag klassat som en UCI 1.1 tävling vilket innebär att flera stora cykellag och världscyklister förhoppningsvis hittar till Stockholm i sommar. På t.ex. Velothon Berlin i somras deltog bland annat World Tour-lagen Katusha och Garmin-Sharp.

Bakom loppet står det internationella företaget Lagardère som bland annat arrangerar Stockholm Open i tennis och Vattenfall World Triathlon Stockholm. Preliminärt tävlingsdatum är satt till den 13 september.

Annons

Enligt Eurosport har arrangören fått godkänt från Stockholm stad, men i skrivande stund saknar man fortfarande de tillstånd som gjorde att Gran Fondo Stockholm inte lyckades genomföra sitt arrangemang i våras enligt utlovade förutsättningar. Man saknar alltså i dagsläget tillstånd från polis och länsstyrelse för att stänga av gator och vägar. Men med tanke på att man har nästan ett år på sig att föra en dialog med berörda myndigheter känns det som att möjligheterna är betydligt större att lyckas än GFS som tog tag i tillståndsansökan bara någon månad innan loppet.

Om arrangören får sina planer igenom kan cyklisterna räkna med att få cykla en 15 mil lång envarvsbana på avstängda vägar med start och mål inne i Stockholms city. Tänk bansträckning är längs med gamla Nynäsvägen ner till Nynäshamn och sedan tillbaka igen. Förhoppningen är att ha alla tillstånd klara inom någon månad och därefter gå ut med officiella inbjudningar till loppet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons
Read previous post:
Garmin inleder samarbete med Calle Friberg och Lisa Nordén

Close