Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Nytt herrelitlag på landsväg

Efter många år utan elitlag och en höst med dialoger och förberedelser kan Falu CK nu presentera ett elitlag som med start 2013 kommer att tävla i klubbens grönvita kläder. I en klubb som fyller 90 år så kommer de mönstra en ung och hungrig trupp som ändå har många års samlad erfarenhet från cykelsporten. Faktum är att fem av de åtta cyklisterna är födda på 90-talet, snittåldern i laget är endast 22,5 år och halva laget kommer att tävla med U23-licens i elitklassen. Det blir dessutom ett lag med stark lokal anknytning då alla cyklister har någon koppling till Falun och nästan alla bor i Falun under säsongen. Laget känns riktigt välkomponerat och innehåller ett par explosiva cyklister med förmågan att avgöra och vinna tävlingar i större grupper, några åkstarka cyklister och ett flertal är dessutom väldigt duktiga uppför. “Vi har cyklister för alla typer av svenska tävlingar och det är i Sverige vi har vårt fokus under detta inledande år som elitlag”, säger ledaren Henrik Öijer.

Truppens cyklister:
Christoffer Kvist – från Borlänge CK
Fredrik Carls – tar klivet upp från juniorklassen
Hendrik Sjölund – gör comeback
Henrik Öijer
Joel Håland – kommer hem igen efter ett år i Franska laget Tarbes Pyrenèes
Johan Carls – kommer hem igen efter ett år i Franska laget Tarbes Pyrenèes
Peter Vingstedt – kommer tillbaka till Falu CK efter ett år i Motalas elitlag
Viktor Knutsson – från Gimonäs CK

Truppens ledare:
Jonas Carls
Henrik Öijer

Annons

För Falu cykelklubb innebär laget inte bara ett stort skyltfönster utåt, utan också att föreningen ger de yngre cyklisterna en tryggare tillvaro i föreningen och något att se fram emot. Falu cykelklubb har sedan något år börjat växa igen och till 2013 tar föreningen två stora kliv utåt. Dels med elitlaget, men också som arrangör genom att Långa Lugnet återuppstår och blir en del av Långloppscupen genom tävlingen Nya Långa Lugnet.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.