Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Nya Trek Madone med skivbroms

Trek har presenterat en ny aeroracer med skivbroms, genom sin uppdaterade Madone. Den gamla Madone är ju en cykel som vi testade under 2017 på Svenska Cycling Plus, och då imponerade den stort, framförallt genom hur den kombinerade aerodynamik av allra högsta klass med så pass mycket komfort och förädlade köregenskaper. Just komforten är också en av de nya innovationerna på nya Madone, genom en ny Isospeed-konstruktion som är justerbar. Detta har vi tidigare sett på lyxversionerna av komfortracern Domane, men då har justeringen suttit mot sadelröret medan den nu sitter som en integrerad del av toppröret. Med detta kan man få den allt mellan 17 procent mer följsam än gamla modellen, till 21 procent hårdare för den som är tung och vill styva upp sadelstolpen.

En annan listig sak när det gäller just komforten är att man byggt in returdämpning i Isospeeden, så att den inte ska fjädra tillbaka lika snabbt när man kört på en ojämnhet och Isospeeden tagit upp stöten.

Ännu mer justerbar

En annan nyhet är att man byggt in justerbarhet i sitt integrerade aerostyre med dold vajerdragning, för att man ska kunna byta längden på själva styrstamsdelen och rotera styret till den önskade vinkeln. När det gäller själva passformen har man också en ny geometri, vilken man kallar H1.5 och vilken ligger emellan den aggressiva H1-goemetrin som proffsen brukar köra, och H2 som är betydligt högre. H1.5 blir det som gäller för Madone SLR, medan Madone SL får H2.

Annons

Det kommer inte bara bli skivbroms, utan också en uppdaterad fälgbromsversion, plus Project One-modeller med otroligt omsorgsfull lackering vilka går under beteckningen ICON.

Svenska Cycling Plus har testkört nya Madone, och en omfattande genomgång samt testrapport kommer i nästa nummer av tidningen!

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Ny BMC Timemachine Road – aero med flaskor

Close