Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Nya tillskottet i Team Sky sprider lovord omkring sig

Spanjoren David De la Cruz tror att flytten till Team Sky kommer att ge honom en skjuts i utvecklingen. Han offentliggjorde flytten till det brittiska superstallet i somras och visar redan stor hängivelse till sin nya miljö, inte minst till teamchefen Dave Brailsford. De la Cruz liknar honom vid Apple’s bortgångne grundare Steve Jobs och säger “Han har en medfödd förmåga att överföra och sprida sina drömmar”, rapporterar Cyclingnews.

Koolskamp_(Ardooie)_-_Kampioenschap_van_Vlaanderen,_18_september_2015_(B71)
David De la Cruz ser optimistiskt på sin framtid i Sky. Photo: Jeremy-Gunther-Heinz-Jähnick

Team Sky hymlar inte med att målsättningen för nästa år är att ta hem alla tre Grand Tours. De la Cruz är optimistisk och lovordar Dave Brailsford.

“Jag skulle definiera honom som cyklingens motsvarighet till Steve Jobs. Han är väldigt intelligent, han sticker ut i mängden sett till hans förmåga till ledarskap och kommunikation. Han har en medfödd förmåga att överföra och sprida sina drömmar”, berättar De la Cruz enligt Cyclingnews.

Han fortsätter.

Annons

“På sju år har han vunnit den största tävlingen i världen fem gånger, men hans ambitioner har inte minskat. Nu vill han vinna alla tre stora tourer för att ingen har gjort det hittills. Och hela laget står bakom den drömmen och deltar för att nå målet”

Brailsford har haft hand om Sky sedan debutsäsongen 2010. Men han har en tuff säsong bakom sig där anklagelser om misstänkt användning av otillåtna medel riktats mot Sky. Kritiken har också handlat om det sättet han har hanterat den uppkomna situationen.

De la Cruz avslutar med att säga att han ser fram emot att hjälpa Chris Froome till ytterligare framgångar.

“Jag är glad över att få jobba tillsammans med en cyklist som är bättre än vad jag är, och till Tour de France är det självklart att jag kommer hjälpa en cyklist som vunnit fyra gånger, om jag får åka”, menar han.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Från amatör till proffs

Close