Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Nya svenska UCI-lag till nästa säsong

uck2f8a74

Tidigt i morse lanserade Upsala CK och amerikanska laget Firefighters Cycling sina planer på ett gemensamt projekt där man vill skapa et

t UCI kontinentallag för herrar och ett UCI lag för damer inför nästa år.

”Projektet kommer att starta med herr- och damlagen, men vi kommer också fortsätta med ett lag som vi kallar Upsala CK Firefighters Elite, som kommer vara ett utvecklingslag som mest kör i Sverige och kommer att fungera som plantskola för kontinentallaget”, berättar Allen Wahlström, talesperson för Firefighters Cycling.

Det nya laget, Firefighters Upsala CK, kommer att koncentrera sig på att köra UCI-tävlingar i Skandinavien och Baltikum, men kommer också göra resor till USA för att delta i tävlingar där. Framför allt vårtävlingarna i Kalifornien.

Annons

Lagen kommer att ha en internationell prägel, med svenska, amerikanska och mexikanska cyklister med från starten, men troligen kommer det att utökas efterhand.

Laget kommer att samarbeta med Uppsala universitet för att lära de utländska cyklisterna en del svenska och svensk kultur. Målsättningen är att Uppsalaborna skall känna att det är ett lag från deras bygd precis som ett fotbolls- eller hockeylag.

Under hösten och vintern kommer mer information om laget och samarbetet med Svenska Cykelförbundet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Vad är fett och är det farligt?

Close