Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Nya styren, sadlar och väskor från PRO

Shimanos komponent- och tillbehörsmärke PRO släpper idag en rad med nya produkter, både styren, sadlar och väskor. Såhär berättar de själva om sina nyheter:   MdG-ShimanoPro-DiscoverBags-1725.jpg

 

Moderniserade sadlar, uppdaterade gravelväskor och nya Vibe aluminiumstyren – idag lanserar PRO flera spännande nyheter för 2021.

Alla designers och produktutvecklare på PRO lever för att ständigt förbättra cyklisters helhetsupplevelse och hjälpa dem att prestera ännu bättre. Det senaste beviset på engagemanget är ett utökat sortiment av sadlar, nya gravelväskor och Vibe aluminiumstyren för 2021.

“De nydesignade Performance- och Team-sadlarna Falcon, Griffon och Turnix kommer i det utförande som så många cyklister älskar och förlitar sig på hos PRO”, säger Mark Kikkert, Product Development Team Lead hos PRO.

“När det handlar om att utveckla och anpassa redan väl beprövade produkter gäller det att vara försiktig. Men vi upplever att de nya PRO-sadlarna inte bara passar bättre till moderna cyklar, utan också är bekvämare, tack vare den optimerade längden och den anatomiska fördjupningen.”

“Styret PRO Vibe Aero Alloy har också nått ett erkännande som vi nu bygger vidare på. Vi har tagit lärdom av våra kunder, sponsrade cyklister och produktutvecklare, som förstås också är hängivna cyklister. Det är den perfekta kombinationen när man vill tillverka världens mest avancerade produkter för landsvägscykling. I år har vi fokuserat på att göra aero tillgängligt för alla, utan att behöva kompromissa med ergonomi.”
“PRO:s gravelväskor får också uppgraderingar inför 2021. De nya Discover Team-väskorna är tåliga, lätta och helt vattentäta, och ett riktigt bra komplement till övriga väskor som vi redan har i den här kategorin.”
Nya sadlar: Falcon, Turnix, Griffon och Stealth Sport

Med inspiration från den enorma populariteten hos sadeln PRO Stealth har nya Falcon, Turnix och Griffon fått varsin uppfräschning, där traditionell sadellängd möter den senaste forskningen om tryckavlastning och kontaktpunkter. Var och en av dessa nya sadlar är designade för en specifik typ av cyklist, och att ta reda på vilken kategori man tillhör är enkelt med hjälp av PROs egen Saddle Selector (sadelväljare).

Falcon är designad för att passa flexibla cyklister som har en stabil, aerodynamisk och aggressiv position på cykeln. Alla nya Falcon-modeller har en anatomisk fördjupning som ger tryckavlastning på känsliga områden. De kommer i Performance- och Team-varianter med 132 och 142 millimeters bredd. Båda varianterna har en formgjuten kolfiberförstärkt stomme och lätt PU-vaddering, som sitter precis på rätt ställe för att ge riktigt bra komfort även i en aggressiv, aerodynamisk position. Falcon Performance har lätta styva kolfiberrails, medan Falcon Teams rails är i tåligt, rostfritt stål.

Cyklister med mer moderat rörlighet kommer att uppskatta den nya versionen av sadeln Turnix. En padding med avancerat tryckschema (som liksom alla nya PRO-sadlar har utvecklats utifrån data av tusentals bikefits) och den unika formen gör att Turnix ger en oerhört balanserad tryckfördelning som passar väldigt många olika typer av cyklister. Nya Turnix kommer i Team- och Performance-varianter, med en anatomisk fördjupning eller en traditionell heltäckt design. Alla Turnix-sadlar består av en formgjuten kolfiberförstärkt stomme och lätt PU-vaddering, och de kommer i bredderna 132, 142 och 152 millimeter. Performance-modellerna har kolfiberrails, medan Team-sadlarna har rails i rostfritt stål.

 

Sadeln Griffon är designad för cyklister med mindre rörlighet, som föredrar en mer upprätt sittställning på cykeln. Den tillåter cyklisten att flytta runt mer på sadeln, och är alltid lika bekväm, oavsett var du befinner dig. Nya Griffon-sadlarna Performance och Team har anatomisk fördjupning och kommer i bredderna 142 och 152 millimeter. Båda modellerna består av en formgjuten kolfiberförstärkt stomme och lätt PU-vaddering. Performance-modellen har kolfiberrails, medan Team-sadeln har rails i rostfritt stål.

Sist ut i PRO:s nya sadelsortiment är Stealth Sport – en välkommen nykomling i den populära Stealth-familjen. PRO Stealth Sport har samma korta nos och breda anatomiska fördjupning som övriga sadlar i Stealth-sortimentet, men railsen är tillverkade i kromstål. Det gör att vikten ökar några gram, samtidigt som priset går ner jämfört med PRO Stealth som har rails i rostfritt stål, eller PRO Stealth Carbon med kolfiberrails. Precis som de andra Stealth-sadlarna har Stealth Sport en formgjuten kolfiberförstärkt stomme, för bästa kraftöverföring från cyklist till cykel.

Nya styren: PRO Vibe och PLT Road

Aluminiumstyret 6066 alloy Vibe kombinerar aerodynamik, integrering av elektroniska växlar och indragna vajrar på samma sätt som kolfibervarianten PRO Vibe carbon, men med den prislapp och tålighet som bara en aluminiumkonstruktion kan erbjuda.
Modellen PRO Vibe Aero Alloy Pursuit är särskilt framtagen för tävlingsinriktade cyklister, med aerodynamiska toppsektioner, integrering för elektroniska växlar och indragna vajrar, kompakt dropdesign, 10-graders flare och 12 graders framåtsvep från styrstamsfästet till reglagen. Samtliga egenskaper är faktorer som stöder cyklisten i en effektiv och aerodynamisk position på cykeln.

 

Annons

Aluminiumstyret PRO Vibe Aero har en mer traditionell plattform, utan samma dramatiska svep och flare som hos Vibe Alloy Aero Pursuit. Det har integrering för elektroniska växlar och indragna vajrar, aerodynamiskt optimerad ovansida och 6 graders flare.

För gramjägarna är nya PRO PLT Carbon Ergo säkert mest intressant. Kolfiberkonstruktionen och den ergonomiska designen gör att det är både lätt och bekvämt. Komforten säkras upp av den kompakta designen och ergonomiska böjen, samt en ergonomiskt utformad toppsektion i oversize. Styret finns i 6 bredder från 36 till 46 centimeter, där varje storlek har optimerats för cyklistens kroppsstorlek. Med unik reach, drop och ergonomi kan cyklisten välja det perfekta styret utifrån sin längd, axelbredd och storlek på händer.

Nya gravelstyren

För grusvägscyklister kommer två nya gravelspecifika styren med massor av komfort och kontroll: LT Gravel Alloy och Discover Alloy 20.

Flera olika bredder definierar LT Gravel Alloy; med 40, 42, 44 och 46 centimeter att välja mellan, vilket gör att LT Gravel verkligen är ett styre för den breda massan. Det är konstruerat i lätt men tåligt 6061 aluminium, med 10 graders flare, vilket gör det idealiskt för gravelcyklister. Den kompakta böjen ger ökad kontroll på stökigt underlag, eftersom det bli enklare att växla position och flytta händer upp och ner på styret.

Nya Discover Alloy 20 har en mer vågad flare i dropen, med hela 20 grader. Det ger maximal kontroll och passar cyklister som verkligen utmanar gränserna. Styrets är konstruerat i 6066 aluminium, vilket gör att Discover Alloy 20 är lättare än LT Gravel Alloy, men ändå lika starkt och tåligt. Discover Alloy 20 finns i tre bredder – 40, 42 och 44 centimeter – och har en semi-intern kabeldragning liksom ergonomisk ovansida och kompakt drop.

Nya Discover gravelväskor

PROs Discover-sortiment handlar inte bara om styren, sadelstolpar och styrstammar, utan också om cykelväskor. Nu utökas sortimentet för 2021 med helt nya premiumväskor för gravelcykling: PRO Discover Team Top Tube, Frame och Seatpost bags, samt PRO Discover Small Handlebar bag.
Bike-packers och andra äventyrare kommer att uppskatta mångsidigheten, stabiliteten och premiummaterialet i det nya PRO Discover Team-sortimentet. Konstruktionen är helt vattentät, tack vare svetsade sömmar. PRO Discover Team Top Tube bag har en volym på 700 ml, väger 83 gram, och utgör det perfekta förvaringsutrymmet för alla fördnödenheter du vill ha nära till hands, som telefonen, din powerbank eller ett par energikakor.

PRO Discover Team Frame bag har samma konstruktion som Top Tube bag, men med en kapacitet på 5.5 liter och en vikt på 135 gram. Den fästs på överröret och sadelröret, och den stabila konstruktionen gör att den inte kommer att störa din cykling, oavsett hur skakigt underlaget är.

I premiumsegmentet finns också PRO Discover Team Seatpost bag. Det är en smart väska för alla cykeläventyrare och passar såväl landsvägscyklar, som mountainbikes och gravelcyklar. Kapaciteten är 10 liter och väskan väger 201 gram. Den har även praktiska remmar där du kan fästa de föremål du vill ha särskilt snabb åtkomst till.

 

Till det befintliga sortimentet av PRO Discover gravelväxkor adderas också PRO Discover Small Handlebar bag. Materialet är något tyngre än Team-modellerna, men standardsortimentet hos Discover står för mångsidighet, med ett stort urval av förvaringslösningar. Discover Small Handlebar bag är kompakt och ser elegant ut på styret. Väskan har två fack och är vattentät, så att du håller dina prylar torra och säkra även i regn.

MdG-ShimanoPro-DiscoverBags-5098.jpg

  •  JPG

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
SCF lanserar ny hemsida för e-cykling

Close