Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Kost, kropp och själ

Nya mellanmåls bars från WNT

WNT_bars

Företaget WNT lanserade nyligen tre nya bars som ska fungera som ett mellanmål eller som snabbt mål efter träningen. Recovery- Protein- och Organic Bar är tre mellanmål för olika tillfällen. Vi har testat Organic och Recovery Bar.
Att äta mindre men hälsosamma mellanmål har visat sig vara effektivt både då det gäller att hålla vikten och för att få jämnare blodsockernivåer. För den som lever ett hektiskt liv med många ”måsten” händer det många gånger att man inte hinner stanna upp och tillreda ett riktigt mellanmål och den här gruppen av människor är tänkta som målgrupp för den här produkten. ”Genom att anpassa innehållet i våra produkter har vi kunnat skräddarsy dem efter konsumenternas önskemål, oavsett om det gäller att vara mer aktiv i vardagen eller att få ut mer av sin träning”, säger Johanna Jonsson, varumärkesansvarig på hos distributören Bringwell.

Den första av våra testbars, Organic Bar, innehåller 41 procent kolhydrater, varav den största delen kommer från socker, 11 procent fett och 27 procent protein och har ett energivärde på 200 kcal för en kaka om 56 gram, vilket är ganska mycket för ett mellanmål.  Även om omslaget hävdar 72% RAW så smakar den ganska syntetiskt och är lite kvalmig i konsistensen. Smaken på vår kaka är Raspberry Choclate och redan när vi river av höljet möts vi av en ganska påtaglig lukt av hallon. Smaken är dock betydligt mer åt chokladhållet med starka drag mot kakao.

Efter träningspasset passar jag på att även provsmaka Recovery Bar som har en smak av Vanilla Caramel vilken faller mig betydligt mer i smaken. Kombinationen av vanilj och karamell passar perfekt efter träningen och smaken är ganska lik flera andra återhämtningsbars som jag testat. När det gäller smaken tycker jag att den här är ett utmärkt val. Men smaken är långt ifrån allt, innehållet är trots allt minst lika viktigt. Återhämtningskakan säljs som en 100 grams kaka, vilken känns ganska så mäktig. Utav de 100 grammen utgörs 46 gram av kolhydrater (hur stor del av dessa som kommer från socker framgår inte), samt 30 gram protein och 1 gram fett. Energivärdet är mäktiga 390 kcal vilket får anses som väldigt högt. Som jämförelse kan vi konstatera att 100 gram banan (ungefär en banan) innehåller cirka 100 kcal, eller den mängd energi som du gjort av med under cirka 30 minuters intensiv träning.

Annons

Personligen kan jag sammanfatta min test av WNT:s nya bars som att jag gärna tar en halv Recoverybar direkt efter träningspasset vilken jag anser är både god och välgörande, medan jag gärna avstår Organic Bar om det finns något annat alternativ till mellanmål.

De nya kakorna från WNT finns att köpa på olika gym och hälsokostbutiker och kostar mellan 25 och 29 kronor.

Annons
Read previous post:
Gustav Larsson snabbast av svenskarna på tempot i Frankrike

Close