Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBPrylar

Nya eMTB:s från Trek – Rail och ny Powerfly hardtail

Trek har gjort det till lite av en tradition att varje år uppdatera sina elmountainbikes, och så även i år. Utvecklingen går snabbt inom det här segmentet, vilket avspeglas i lanseringstakten. Den stora nyheten i år är den helt nya modellen Rail, som är lite mer åt enduro-hållet än den Powerfly FS LT som vi testade under förra säsongen på Allt om MTB, och som tidigare var det kralligaste amerikanerna hade i eMTB-väg. Med 29-tumshjul och en mera utförsbetonad geometri än den gamla Powerfly FS LT, men med samma slaglängd på 160/150 mm. Den mer utförsbetonade geometrin innebär bland annat att den är flackare och lägre, men också att man tagit bort de långa kedjestagen till förmån för något som är mer likt de vanliga cyklarna.

En sak som möjliggjort att man gått ner i kedjestagslängd är den nya Bosch Performance Line CX-motorn som är både mindre, lättare och med mindre internt trampmotstånd. Den hittar vi också på den uppdaterade hardtailen Powerfly hardtail.

Den övergripande känslan både när det gäller Rail och nya Powerfly är att eMTB i Treks tappning blir lite mer kapabla cyklar som tål tuffare tag 2020 än 2019. Även Powerfly hardtail går i samma riktning, då den får 120 istället för 100 mm slaglängd, och en flackare geometri. Powerfly finns dock i ett par så kallade Sport-modeller, som har 80 mm slaglängd, skärmar och pakethållare, för att till exempel fungera som pendlare. Att bygga eMTB:s lite mer kralliga är något vi tycker är vettigt, eftersom den extra kraften i många fall kan göra att det blir nästan som att köra downhill på platten. Om man inte väljer lite mindre assistans vill säga, men eftersom snabbt är roligt är det lätt hänt att man gör rejält bruk av motorn. Den som är mer nyfiken på cyklarna finner gott om information på Treks hemsida, här närmare bestämt.

Annons

Powerfly finns också i ett annat utförande, med mindre slag och skärmar.

Tags : trek rail

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Världsstjärnor till Vättern Bike Games

Close