Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Nya cykeldatorer från Garmin

Cykeldator-giganterna Garmin har just lanserat två nya modeller, vilka man kallar för Edge 530 och Edge 830. Som den Garmin-initierade läsaren förstår är det alltså inga modeller som kommer ur ingenting, utan vidareutvecklingar av deras populära 520 och 820. Jämfört med dessa modellerna är de nya nästan identiska i storlek, men skärmarna är större för att nämna en viktig skillnad. Just i skärmen ligger också den avgörande skillnaden mellan 830 och 530, snarare än i funktionerna som modellerna erbjuder eller i storleken. ”Storebror” har nämligen pekskärm istället för knappar, med vilken man exempelvis kan planera en rutt på själva enheten.

Jämfört med föregångarna är en annan betydande skillnad att man byggt ut navigationsmöjligheterna och integrerat den populära MTB-appen Trailforks på ett mer omfattande sätt. Det finns också en hel radda med andra funktioner, exempelvis de nya så kallade MTB Dynamics som inte ens finns på flaggskeppsmodellen Edge 1030. Till exempel kan man då få veta hur många och långa hopp man gjort, eller hur följsamt man körde utför en viss utförskörning för att nämna ett par saker.

Ëdge 530 kostar 3300 kr och 830 kostar 4400 kr.

Läs mer om dem här: https://explore.garmin.com/sv-SE/cycling/

Annons

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Vätternrundan får officiell “rumpräddare”

Close