Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBPrylar

Nya Canyon Neuron-modeller inför 2019

För ett litet tag sedan lanserade Canyon i all tysthet ett par aluminium-modeller av sin kortslagiga stigcykel Neuron, och nu har turen kommit att visa upp såväl en ny kolfibermodell som en el-version av den populära hojen. Precis som aluminiummodellen har nya Neuron CF en flackare och mer modern geometri samt ett formspråk som känns igen från det mindre syskonet Lux och storasyskonet Spectral. Men Canyon vill ändå betona i lanseringen att man inte varit ute efter att vara värst inom den rådande trenden inom MTB, utan försökt skapa en cykel som ska vara en bra blandning mellan XC och ren Stigcykling, och som ska passa den breda massan.

“Med Neuron CF går vi emot den rådande trenden inom stigcyklingen – att tillverka 130 mm cyklar som är utrustade mot väldigt erfarna och fartorienterade cyklister”, slår Canyons produktansvarige Michael Staab fast när han beskriver synsättet bakom nya Neuron CF, och fortsätter: ”För cyklister som njuter av många höjdmeter i bergen, långa dagar i sadeln, eller bara den vanliga rundan efter jobbet så behövde cykeln tvunget ha andra kvaliteter och egenskaper.”

Vi tolkar det som att man varit noga med att göra cykeln trampvänlig, lätt och prisvärd, inte bara en hoj som man kan använda för att leka mini-downhill. Men en gaffelvinkel på 67,5 grader för storlekarna med 29-tumshjul skvallrar ändå om att cykeln verkar vara en modern och kapabel stig-hoj, fast med balansen i fokus, inte rubrikerna om att vara allra mest progressiv.

Det finns sju modeller av Neuron CF varav tre är damspecifika.när det gäller det teknika hittar vi bland annat kabelkanalerna under diagonalröret som vi först såg på Spectral, och 29er-gafflar med 51 mm gaffeloffset i samtliga storlekar, även de med 27,5-tumshjul. Detta är för att ge samma känsla oavsett storlek, med lite olika gaffelvinkel, hjuldiameter och styrbredd. Man har också försökt göra cykeln så driftsäker som möjligt bland annat genom ett specialutvecklat fett kring den extra-tätade huvudleden i länkaget, och olika storlekar har olika diameter på rören för rätt balans mellan vikt och styvhet.

Annons

Utöver Neuron CF lanserar man också Neuron:ON, med aluminiumram och Shimano STEPS E8000. Den börjar redan på 3299 euro, vilket är 500 Euro under den billigaste Spectral och ett tillgängligt insteg för heldämpade eMTB:s.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
MEKTIPS: TUBELESS-LAGNING

Close