Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossMTB

Nya actionkameror från Garmin

Garmin VIRBGPS specialisterna på Garmin har nu även gett sig in i actionkamerabranschen. Inom kort släpps två HD-kameror som skall ta upp matchen med jättarna på marknaden GoPro Hero. Den nya kameran kommer att heta VIRB och kommer även finnas i en version som heter VIRB Elite som kommer ha inbyggd GPS och WiFi. Prissättningen matchar ungefär GoPro Hero 3 och de rekommenderade priserna i USA kommer att ligga på ca $300 för VIRB, medan VIRB Elite hamnar på $400. Något svenskt pris har vi inte lyckats hitta ännu, men räkna om dollarpriset och lägg på momsen på 25% så har du nog en fingervisning om var den kommer hamna.

VIRB kamerorna är utrustade med en 1,4” färgskärm så att du kan se vad du filmat. Garmin hävdar att den lilla lådan på 177 gram klarar att filma 3 timmar i HD (1080p) på en laddning, men vill du filma ännu längre är det enkelt att byta batteriet. Kameran laddas med microSD som i dagsläget finns i maximala storleken 64 GB, vilket ger en lagringskapacitet på cirka 7 timmar HD-film.

Båda modellerna har inbyggd bildstabilisering för att ge skarpare bilder och samtidigt som du filmar kan du också ta stillbilder på 16 megapixels. Inbyggd elektronik i kameran skall också kompensera för den förvrängning som ofta uppstår med vidvinkelkameror av den här typen, sk fish-eye, som gör att till exempel trädstammar ser böjda ut, framför allt i bildkanterna.

VIRB Elite
VIRB Elite bygger på samma plattform som VIRB men har också en inbyggd accelerometer och höjdmätare, samt GPS och WiFi funktioner. Det innebär att du också kan få med data som höjd, fart och geografisk plats i dina filmer och bilder. Det finns också appar till iPhone och Android som gör att du kan kontrollera din VIBE Elite direkt från din smartphone.

Annons

Kamerans elektronik skyddas av ett vattentätt skal som i alla fall ser robust ut, och borde klara de påfrestningar som de flesta cyklister kräver. Möjligheterna att kontrollera kameran från en dator eller mobilen gör det också betydligt enklare att hantera den om du har riggat upp den på någon mer udda plats för att filma t.ex. ett hopp eller trick från udda vinklar. I dagsläget finns nio olika fästen att tillgå för att montera kameran på olika platser.

Kamerorna släpps i USA under september och i Europa i oktober.

1 kommentar

  1. Förutom att den ser ut som en korsning mellan sån där manlig skäggförskärare och nästrimmer så verkar det vara en ball grunka! Garmin <3

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Svenska truppen i god form inför VM

Close