Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
ExtraMTBPrylar

Ny Trek Remedy

Trek har uppdaterat sin all mountain-modell Remedy, som alltså är 27,5-tumshojen med 150/160 mm slaglängd bak och fram. Det första som slår en cykelnörd är att Trek inte varit rädda för att “kill your darlings”, eftersom man gjort sig av med Full Floater-länkaget och istället har en fast infästning av dämparen nedtill. Anledningen är dels att man menar att Full Floater-designen var till för att få bättre kontroll över uppträdandet hos tidigare generationers dämpare, som inte hade lika förfinad funktion som dagens modeller. Man har också ändrat lite på uppträdandet i dämperiet, och byggt in lite mer trampeffektivitet och mer stöd i mitten av slaget.  Med den nya designen kan man också spara ett hekto i vikt på ramen, men den är ändå styvare. Precis som innan har man sina avancerade Re:Aktiv-dämpare med Through Shaft-teknik på sina finare modeller, och man har kvar den klassiska ABP-länken vid baknavet, så det är inget snack om att det är en Trek.

Andra nyheter är att man gått upp på feta 2.6-tumsdäck, med plats för riktiga plusdäck på 2.8. Det verkar definitivt som att det är i 2.6 som vi håller på att landa som den perfekta bredden på 27.5-tumshjul på den här typen av kralliga stighojar, Man har också gett utrymme för längre slaglängd på den sänkbara sadelstolpen, och alla modellerna kommer med olika varianter av SRAM Eagle. Det sista tolkar vi som att Shimano verkligen får sätta fart med att låta sin nya teknik från nya XTR-gruppen trilla nedåt i deras modellprogram, om de inte ska tappa sin dominanta ställning på marknaden.

Annons

Vi hoppas kunna slänga ett ben över nya Remedy framöver, och då kommer en utförlig rapport av hur den nya hojen beter sig. Mer information finns här: Trek Remedy

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Sveriges VM-trupp i MTB

Close