Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
ExtraPrylar

Ny svensk cykeltransportväska – PedalXplorer

Cykelresorna blir en allt viktigare inslag i mångas cykelliv, samtidigt som vi också blir mer och mer petiga kring att ha den perfekta cykeln, som är som en förlängning av en själv. Alltså finns det ett problem, eftersom en hyrcykel kanske inte alls blir som en förlängning av en själv, och det kan vara svårt att packa ned sin egen fina cykel på ett rakt igenom tillfredställande sätt för att kunna resa med den. Det senaste tillskottet i utbudet av cykeltransportväskor är från en svensk tillverkare, PedalXplorer från Göteborg. Deras första prototyp byggdes enligt egen uppgift för 10 år sedan, och nu har det blivit dags att göra slutresultatet av produktutvecklingen tillgänglig för marknaden – BTC, Bike Transport Cage.

Ofta skiljer man mellan hårdskalsväskor och mjuka väskor, men denna väskan får nog sägas vara en listig hybrid, genom att den består av en rejäl bur i plaströr och  aluminiumprofiler, som sedan är täckt med förstärkt textil. Rör genom mitten av väskan förhindrar också att cykeln trycks ihop där, och medan väskan i hopmonterat tillstånd rymmer 350 liter går det att demontera den så att den bara tar upp 60 liter. Vikten är på 5,8 kilo, och den ska också passa så gott som alla cyklar, med en hjulbas upp till 1300 mm. Priset är 4900, och mer information finns att hitta här.

Annons

  I nedpackat tillstånd blir den 110x35x15 cm.

Tags : pedalxplorer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Uppdaterat Enduro-vapen från Canyon

Close