Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBPrylar

Ny Specialized Enduro

Specialized rullar idag ut sin nya Enduro, i princip en helt ny cykel, och som har tydliga ambitioner att vara ett snabbt och kompromisslöst tävlingavapen på enduro-rejsen runt om i världen. Silhuetten är helt annorlunda mot den gamla modellen, med ett länkage som mer liknar det vi ser på den nya Demo-downhillhojen, plus en radda andra intressanta förändringar.

Den nya cykeln är såklart flackare och längre som vi vant oss vid med nya cyklar, men geometrimässigt är det mer än så som skiljer sig. Den är också medvetet låg i fronten och med kort sadelrör, för att det ska vara lätt att gå upp eller ner i storlek om man vill ha en mer stabil eller mer smidig cykel.

Det nya länkaget flyttar ner cykelns tyngdpunkt, och man har också ändrat kinematiken mot tidigare. Mer anti-squat för ökad trampeffektivitet, och mer progressivitet för finkänslighet i småstök utan att man blåser rakt igenom de 170 mm slaglängd i onödan.

Annons

Vissa av Specialized cyklar finns ju i en uppsjö av modeller med olika hjulstorlekar och slaglängder, men på nya Enduro är det 29-tum som gäller på alla färdiga modeller, vilket antyder att man ser den främst som ett tävlingsvapen för att köra fort på. Alla modeller som finns idag är också i kolfiber, där den billigaste färdiga cykeln kostar 56 999 kr och toppmodellen går lös på 125 999 kr.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Positiva vibbar för Hanna inför Vårgårdas WorldTour-tävling

Close