Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Ny serietidning ska få fler barn att vilja cykla

Hur ska vi få barn att upptäcka alla de fördelar som finns med att cykla? Satsningen serietidningen ”Min cykel & jag” vill få barn att upptäcka fördelarna med att cykla. Barn som går i första, andra och tredje klass får serietidningen ”Min cykel & jag”, som är full av cykelglädje och fakta om fördelarna med att cykla. Serietidningen är ett samarbete mellan svenska kommuner som utgör föreningen Svenska Cykelstäder.
– Det är en tidning som är underhållande och aktiverar barnen samtidigt som de får fakta och bra argument för att cykla, säger serieförfattaren Thure Gunnarsson som skrivit tidningen. Thure Gunnarsson skriver annars serier åt serietidningarna Bamse och LasseMajas detektivbyrå.
I tidningen får de unga läsarna bland annat stifta bekantskap med cyklande seriefiguren och lära sig om vilken utrustning som måste finnas på en cykel, olika trafikregler och varför det är så bra med vardagsmotion genom att cykla till skolan. Tecknade serieberättelser varvas med spel och kluriga pyssel- och faktasidor.
En viktig uppgift med tidningen är att få fler att cykla till skolan och aktiviteter med sina föräldrar.
– Fler föräldrar borde reflektera mer över hur de reser och vilka resor som skulle kunna ske på ett smartare sätt. Skolstart i årskurs 1 är ett utmärkt tillfälle att fundera på sina resvanor och hur barnen ska få upp pulsen på morgonen så att de kan koncentrera sig under skoldagen. Via barn och föräldrar som tillsammans läser serietidningen hoppas vi kunna få igång bra diskussioner hemma vid köksborden, säger Emil Rensvala, verksamhetsledare på Svenska Cykelstäder.
De fartfyllda teckningarna är skapade av en av Sveriges främsta serietecknare och illustratörer Hedvig Häggman-Sund.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.