Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Ny BMC Timemachine Road – aero med flaskor

Schweiziska BMC lanserar idag sin uppdaterade aeroracer Timemachine Road, med en massa intressanta finesser för att göra den halare och därmed snabbare. Det som sticker ut allra mest är utan någon som helst tvekan att man aero-optimerat cykeln tillsammans med två 550 ml vattenflaskor, efter att man funnit att aerodynamiken blir kraftigt försämrad av flaskor som bara hängs på en annars aerodynamisk ram. Det finns vissa märken som gjort små anpassningar i samma anda, Pinarello för att ta ett exempel, men BMC verkar utan tvekan ta detta ett steg längre än andra har gjort. Man anger inga exakta siffror på hur mycket energi som sparas på denna integrationen, så vi får avvakta oberoende vindtunneltester på den punkten.

Den som kan sitt UCI-reglemente kanske höjer lite på ögonbrynen inför bilden på cykeln ovan, eftersom man enligt reglerna inte får ha spoilers i stil med förvaringslådan som BMC klämt in mellan flaskorna vid vevpartiet. Den går dock att ta av för den som ska tävla i UCI-sanktionerade tävlingar, och sadelröret och diagonalröret är likväl anpassade för att interagera på ett optimalt sätt med flaskorna genom vinden, även utan lådan.

Annons

Andra saker som glädjer är en helt integrerad och enligt BMC extremt aerodynamisk styrkombo, men som ändå är helt justerbar och anpassningsbar. Man betonar också från BMC:s sida att man gjort omfattande arbete för att bygga in styvhet i kraftöverföringen tillsammans med komfort i gaffel och bakände, och via sitt Impec Lab har BMC utan tvekan väldigt goda möjligheter att komma långt med just kolfiberoptimeringen. Mer information står att finna här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Svensk paracykel-trupp till världscup i Emmen

Close