Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Nu laddar svensktruppen om inför XCO-EM i Lugano

Landslaget har samlat krafterna i Italien under några dagar och laddat om efter det extremt tuffa motståndet som de leriga VM-banorna i österrikiska Leogang bjöd på gångna helgen. Förbundskapten Fredrik Kessiakoffs förhoppning är att Monte Tamaro ska passa de svenska åkarna bättre.

Några har tillkommit i truppen efter XCO-VM, andra åkt hem. På bild, David Risberg, Vilgot Lindh, Hugo Eliasson, Oscar Lind, Viggo Karlsson, Viktor Lingquist och Erik Zälle.
– Alla mår bra, men är på tårna inför att det brakar loss i Schweiz. Banorna ska dock vara mer av svensk karaktär den här gången, säger Fredrik Kessiakoff.

I morgon, onsdag samlas den svenska landslagstruppen i Lugano vid bergskedjan Monte Tamaro, Schweiz där Mountainbike-EM (XCO och XCE) avgörs 16-18 oktober.

Det är i princip samma trupp som deltar på XCO-EM som det var under VM. Jenny Rissveds har dock valt att avsluta säsongen i förtid efter lördagens VM-lopp i Leogang, då hon bröt tävlingen. Det har även tillkommit en junior i form av Erik Zälle som visade god form vid SM.  Samuel Örnborg (Varbergs MBC) skulle också ha kört juniorklassen men har en konstaterad fraktur i båtbenet efter XCO-SM i Göteborg.

European MTB championship 2020 inleds med XCE-EM (sprint) på fredagen. Sveriges sprintstjärna Ella Holmegård är tillbaka efter en skada som inneburit att hon haft totalt träningsförbud under en längre period. Ella har tre raka SM-guld i sprint och kom tvåa i den totala världscupen 2019. På herrsidan (XCE) ansluter Joel Burman, som tog brons vid XCE-VM 2019. Även Anton Olstam kör XCE-EM under fredagen.

Det är en ovanligt stor svensk trupp som medverkar vid årets EM-tävlingar. Fredrik Kessiakoff säger att det beror på omständigheterna med corona. Normala år får fler chansen att delta på mindre tävlingar, men då säsongen i princip varit stängd har man valt att låta fler få chansen.

– Det är betydligt färre som får chansen att delta i internationella mästerskap ett normalt år. Därför är det viktigt att låta fler få chansen nu.

EM-truppen Monte Tamaro, Schweiz den 16-18 oktober 

Herrjunior:
Oscar Lind, Serneke Allebike, XCO
Viktor Lindquist, Kolmårdens MTB, XCO
Viggo Karlsson, Varbergs Mountainbike Club, XCO
Erik Zälle, Kvänums IF, XCO

U23 herr:
Vilgot Lindh, Team Ormsalva Athletic Club, XCO
Hugo Eliasson, Varbergs MTB, XCO
David Risberg, IK Jarl, XCO

Annons

Dam elit:
Ella Holmegård, Mölndals CK, XCE

Herr elit:
Anton Olstam, CK Natén, XCE
Joel Burman, Borlänge CK, XCE

Här kan ni följa European MTB championship 2020 

HÅLLTIDER

XCE-EM herr/dam

Fredag 16 oktober 14.30-17.30

XCO-EM herrar U23

Lördag 17 oktober 10.00-11.30

XCO-EM herr junior

Söndag 18 oktober 10.00-11.30

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Efter turbulenta år gasar Ecoride

Close