Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Nu kommer hydrauliska skivbromsar på Tiagra-nivå

De nya kombinerade växel- och bromsreglagen ser riktigt smidiga ut för att ligga på Tiagra-nivå.
De nya kombinerade växel- och bromsreglagen ser riktigt smidiga ut för att ligga på Tiagra-nivå.

Att teknik från de dyrare cyklar och komponenter efter ett par år spiller över på enklare komponenter är ett välkänt tema, och idag tar Shimano nästa steg när det gäller skivbromsar och lanserar hydrauliska skivbromsar på Tiagra-nivå.

Under 2015 lanserade man hydrauliska bromsar på Ultegra och 105-nivån, och därmed är steget logiskt att även nivån under dessa utrustas med en betydligt effektivare och mer förutsägbar lösning än de tidigare vajerreglerade skivbromsarna.

Tiagra-bromsarna, som på Shimanospråk får namnet BR-RS405 ligger alltså på en nivå under 105 och är en dedikerad grupp för landsvägscyklar, vilket alltså ger säkrare och effektivare inbromsningar än klassiska fälgbromsar. Speciellt i våta förhållanden eller vid längre utförskörningar med mycket inbromsningar.

Bromsoken monteras enligt flat-mount-standarden.
Bromsoken monteras enligt flat-mount-standarden.

Bromsoken är designade enligt flat-mount-standarden och finns med skivor på 140 eller 160 mm som båda använder sig av Shimanos ICE-teknologi för att kyla dem. Oken manövreras med ett nytt kombinerat växelreglage som enligt bilderna ser relativt litet och smidigt ut för att ligga i budgetklassen.

Annons

Självklart är de nya reglagen anpassade till Tiagras 10-delade växelsystem, vilket är ett erkänt prisvärt system för dig som inte vill lägga ner allt för stora pengar på din cykel. Tiagrasystemen hittar du oftast på cyklar i prisklassen från cirka 13 000 kronor och neråt.

Systemet kommer att finnas tillgängligt på marknaden från juli månad.

Tags : shimanotiagra

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Ny förbundskapten tar över efter Glenn

Close