Nu drar SWE Cup i MTB igång!

29 Apr 2016

Imorgon möter den svenska MTB-eliten internationellt motstånd i Säter, då föreningen CK Natén Säter står som arrangör av Klippingracet.

SWE Cupens första deltävling är en UCI kategori 2-tävling och över 250 cyklister beger sig nu till Säter i Dalarna för att tävla om viktiga UCI-poäng. Några av dem värmer upp inför EM på sin egen hemmabana; Emil Lindgren, Matthias Wengelin, Johan Widén och Anton Olstam är en Säterkvartett som vi också kommer att få se i landslagsdräkter på MTB-EM i Huskvarna nästa vecka. På damsidan deltar Jenny Rissveds, som nyligen landat från Australien där hon visade på en grandios form på världscupen.

Årets SWE Cup XC (Cross country) består av sex deltävlingar, varav fem är UCI C2 tävlingar, en välkommen utveckling av cupen som nu kan ge den svenska MTB-publiken större möjligheter att få uppleva mountainbike i världsklass på flera svenska orter under 2016.

”Vi i CK Natén Säter är glada att få arrangera en deltävling i SWE Cup på vår publikvänliga bana i terrängen där Emil, Matthias och Johan startade sina cykelkarriärer. Extra roligt att det är så många anmälda i ungdomsklasserna, plus att hela sverigeeliten på MTB är anmälda”, säger Stefan Wengelin, tävlingsledare för Klippingracet.

I Säter kommer ungdomarna att köra en bana på 3,3 och eliten en fysiskt krävande bana på 5 kilometer med många tekniska partier medan nybörjarbanan är 600 meter på lättåkta stigar. Provåkning av banan är möjlig på fredag mellan 17-19 och vissa tider under förmiddagen på lördag. Information om detta, service och tips på boende finns in Inbjudan på www.cknaten.com.

Lindgren-VM_utvald

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.