Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Notis: Shimano uppdaterar mtb-programmet

z

Komponentjättarnas komponentjätte Shimano lanserar lite nya produkter i sitt mtb-program, och det som sticker ut mest i våra cyklistögon är nog den nya Deoregruppen, kallad M6000. Den är fortfarande 2×10 eller 3×10, men i övrigt har det trillat ner en del teknologi från de dyrare växelgrupperna, och den kommer också med en modern lite bredare kassett som alternativ (11-42).

zz

Det mest uppenbara är att vevpartiet nu får samma speciella fyrarmade uppbyggnad som de finare grupperna, och som sagt kan man alltså välja på två eller tre klingor. Det finns också en Boost-version, där kedjelinjen ligger tre millimeter längre ut. Med tvådelat kan man välja mellan 38-28T, 36-26T och 34-24T.

zzz

Bakväxeln är också ny, och är byggd för att klara av Deore-gruppens nya 11-42-kassett (det finns dock kassetter med 32, 43 och 36 som största drev). Sedan tidigare är det också clutch och shadow-teknik redan på den här nivån, men den får däremot lite kosmetiska förändringar.

Annons

zzzz

Det är inte bara de enklare grupperna som uppdaterats. Alla vi som gillar att köra med singelklinga kan exempelvis nu glädjas åt att det kommer en SLX-kassett med en fin och bred utväxling på 11-46T.

zzzzzz

En annan trevlig nyhet är nya XT-hjul i Boost-utförande, vilka såklart bland annat förbättrar styvheten gentemot de äldre och smalare hjulen.

Utöver dessa förändringar kommer det även nya enklare komponenter på Alivio, Acera och Altus-nivå.

Tags : Deoreshimano

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Tre Berg-Postnord blir Team Mustasch för en dag

Close