Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Notis: Nyheter från Shimano, Elite och Tacx inför Eurobike

Eurobike inleds officiellt imorgon, och det märks inte minst genom att produktlanseringarna börjar stå som spön i backen runt om i cykelvärlden. Komponentjätten Shimano lanserar en hel radda med intressanta nyheter. Exempelvis fortsätter man jakten på minsta möjliga luftmotstånd i sina nya S-Phyre-kläder, där man har ett nytt vävt material som har en yta enligt golfbollsprincipen, och minimalt med risk för veck. Man lanserar också fler nya skor kort efter andra skolanseringar – en för triathlon och en för bana, och under sitt varumärke PRO lanserar man nya sadlar och styren. Här finns det intressanta saker för den grusvägsfrälste som vill cykla snabbt, då man har en ny trubbnos-sadel (Stealth-serien) för cykling offroad, samt ett superlätt kolfiberstyre med typisk ”gravel-utsvängning” i bocken för extra kontroll.

Bland dagens produktnyheter märks det också tydligt att vi står inför årstiden där trainern dammas av och Zwift-kontot aktiveras, genom att tre olika trainers från branschjättarna Elite och Tacx ser dagens ljus. Från Elite kommer modellerna Tuo och Direto X, där Tuo är en smart-trainer med rulle, med en elegant och kompakt design där man bland annat använt träben i bok. Direto X i är en vidareutveckling av den gamla Direto, som bland annat har ännu bättre noggrannhet än tidigare, och kan simulera större lutning. Tacx i sin tur har uppdaterat sin flaggskeppsmodell som nu heter Neo 2T. Bland annat ska den vara ännu tystare än innan, ha kraftigt förbättrad känsla under hög belastning, och erbjuda analys av tramptekniken.

Annons

Elite TUO

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Stigcykeltest: Cykel 2 – SPECIALIZED STUMPJUMPER ST COMP CARBON 29 – SKOJ PÅ HOJ

Close