Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Notis: HELGENS RESULTAT I KORTHET

Under helgen har det tävlats friskt på alla möjliga håll, både på asfalt och i skogen. Samtidigt som Worldtour-proffsen gjorde upp om säsongens fjärde monument i Liège-Bastogne-Liège  körde exempelvis tre svenska herrar EM i Långlopp nere i Italien. Det var Gustav Larsson, Michael Olsson och Alexander Wetterhall som stod på startlinjen, och Gustav Larsson placerade sig bäst med en 29:e-plats, med de andra två på 41:a och 39:e plats. Michael Olsson drabbades enligt uppgift av en spik i däcket som kostade honom dyrt, när 104 km och 2800 höjdmeter skulle avverkas under dagen.

Isac Lundgren, Maifracing, före söndagens segrare Richard Larsén i Ryska Posten Racing Team. Foto: MIcke Fransson/teambild.se
Isac Lundgren, Maifracing, före söndagens segrare Richard Larsén i Ryska Posten Racing Team. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Här hemma inleddes Swecupen i landsväg, med Götenetempot (damer elit), Kinnekulle Cyclassic (herrar elit) och Kinnekulleloppet (damer och herrar elit). Vi noterar med lite extra intresse att Ryska Postens Richard Larsén, vars träningstips vi njuter av i Svenska Cycling Plus, står som ledare i cupen efter helgen, efter att ha varit trea på lördagen och gått först över mållinjen på söndagen. Båda dagarna fick han tampas i utbrytningar, där starka Motalacyklister var några av huvudmotståndarna. Motalas Lucas Ericsson segrade på lördagen, med Gustav Högg på andra plats före Larsén. På söndagen kunde sedan Larsén gå förbi  nyförvärvet i hårdsatsande Motala Isak Lundgren strax innan mållinjen och ta segern, men Lundgren klarade andraplatsen före Daniel Brengdahl på tredje plats.

Motala kommenterade söndagens lopp på följande sätt via ett pressmeddelande:

– Jag skulle ha väntat lite till innan jag spurtade, sa en något besviken Isac Lundgren efter prisutdelningen.

Annons

-Vårt primära mål är att vinna cykeltävlingar, det sekundära målet var att försvara ledartröjan i SWE-Cup som Lucas Eriksson hade efter lördagen. Nu mådde inte han bra och Isac kom med i utbrytning så då satsade vi allt på honom, berättar Maifracings sportdirektör Mats Höllgren.
– Nu blev han slagen i spurten och det är sånt som händer i cykel, ibland vinner man och ibland förlorar man. Men på det stora hela så är vi väldigt nöjda med helgen. Det var första gången vi körde detta laget och vi vann igår samt tvåa idag, summerar Mats Höllgren helgen.

Elitdamerna körde ett lite annat upplägg med tempolopp på lördagen, där 20 km skulle avverkas. Sara Olsson från Team Henriksson CK stod som segrare i loppet, och hon följde sedan upp det med att bli tvåa under söndagens klassiska lopp uppför kullen. På söndagen var det istället Ida Erngren från Uppsala som stod som segrare, med Sara Hedberg som loppets trea. Hedberg var precis som Sara Olsson på pallen båda dagarna, då hon blev två i lördagens tempo. Trea i tempot blev Charlotta Carlsson.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TEST AV TRE INSTEGSHOJAR: ORBEA ALMA H30

Close