Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Notis: GOODYEAR SATSAR PÅ CYKEL

Sk

Förra året såg vi hur den klassiska däcktillverkaren Pirelli gjorde comeback inom cykel, med ett gäng intressanta racerdäck. Ett av dem testades för övrigt med mycket fina resultat i senaste numret av Svenska Cycling Plus, som snart dyker upp i butikerna. Nu har ytterligare en stor däcktillverkare som de flesta av oss kanske associerar mer med motordrivna fordon gjort en avstickare in på cykelbanan, när anrika Goodyear nu lanserat en serie med däck!

Det 120-åriga amerikanska företaget satsar brett, med däck inom alla olika segment, utom ett renodlat tävlingsdäck för racer. Man har dock racerdäck, men lite mer med fokus på grepp och hållbarhet än på maximal fart och lägsta vikt. Något som är väldigt intressant är att alla däcken är tubelesskompatibla, och då i (den lite mer ursprungliga) betydelsen att de ska gå att köra utan tätningsvätska enligt Goodyear själva. Vätskan ska bara behöva användas som ett extra skydd, och man kommer också lansera sin egen vätska inom en inte alltför avlägsen framtid. Däcken förefaller rikta sig till lite mer krävande cyklister som vill ha högpresterande produkter, snarare än att man ska slå sig in på marknaden genom billiga slit-och-släng-produkter. Trevliga nyheter för alla som läser här med andra ord!

Annons

Det är roligt att se hur företag som tidigare främst förknippats med motoriserade fordon nu blir alltmer angelägna om att ha starka produkter inom cykel, vår svenska stolthet Öhlins är ytterligare ett exempel. Vi hoppas få test ett par Goodyear-däck så småningom,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
KLÄTTRA MED RAKETFART PÅ MTB

Close