Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägTävlingsnytt landsväg

Fahlin 16:e med orange trippel i topp

Emilia Fahlin slutade på en 16:e-plats under tempoloppet på VM i Innsbruck, dryga tre minuter efter hollänskan Annemiek van Vleuten som tog hem segern. 

Foto: Niklas Wallner

Första tävlingsdagen under landsvägs-VM är nu avklarad för den svenska truppen, och Emilia Fahlin var enda svensk på startlinjen under damernas tempolopp. Tempobanan beskrevs som en teknisk sådan där det hände något hela tiden. Förbundskapten Lucas Persson är nöjd med Emilias insats.

– Hon har höjt sin lägstanivå och varje månad har hon ett stabilt resultat. Jag tycker hon har gjort ett bra lopp här och kört bra. Fortsätter hon jobba ännu mer med tempocykeln kan hon höja sig ännu mer, säger förbundskapten Lucas Persson.

Emilia själv uttryckte sig också positivt om loppet i TV-sändningen, särskilt med tanke på att hon enligt egen utsago knappt kört tempo i år utöver SM-loppet.

Längst upp i resultatlistan hittade vi en holländsk trippel, vilket inte egentligen förvånade någon med tanke på hur holländskor med Annemiek van Vleuten och Anna van der Breggen i spetsen dominerat sporten de senaste åren. Van Vleuten försvarade alltså sitt tempoguld, van der Breggen knep silvret, och Ellen van Dijk tog bronset. Även på sjätteplats blev det holländskt genom Lucinda Brand. Noterbart är också att detta sker ett par dagar efter att världens genom tiderna bästa kvinnliga cyklist – tillika holländska Marianne Vos – vann årets första världscup i cykelcross efter att hon valt att fokusera på detta framför VM i år.

Annons

Ett annat resultat som stuckit ut lite extra under VM ännu så länge är junior-bronsmedaljören i tempo, som var blott 16-åriga Elynor Bäckstedt som tävlar för Storbritannien. Mycket riktigt är det Magnus Bäckstedts dotter vi talar om, som tävlar för Storbritannien eftersom Magnus flyttade till Wales efter giftermålet med frun Megan Hughes som även hon är före detta cyklist.

För Emilia Fahlin är det bara att börja ladda om, för på lördag står hon på startlinjen igen tillsammans med sina landslagskamrater Hanna Nilsson och Sara Penton för att köra linjeloppet.

Foto: Niklas Wallner

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
MTB-landslaget testar crowdfunding

Close