Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Notis: 3T lanserar första aerooptimerade 1x-vevpartiet

3T TORNO LTD (3)

För oss prylnördar har ett av de mest intressanta tillskotten i årets proffsklunga varit under de tävlingar man fått se pro continental-lahget Aqua Blue Sport köra omkring med sina singelklingeutrustade och skivbromsade 3T Strada-hojar. Framväxeln och de dubbla klingorna har lämnats därhän delvis för att minska luftmotståndet, och nu följer 3T upp den här cykeln med det perfekta vevpartiet att komplettera den med. Man har nämligen lanserat vad man kallar ”världens första aero-optimerade 1X-vevparti” – 3T Torno.

Vevpartiet har man utvecklat i samarbete med systerbolaget THM, vilka är kända för exceptionellt ädla och därmed exceptionellt kostsamma prylar för viktväktare. Därifrån känner vi också mycket väl igen den råa men samtidigt förfinade looken, och vikten utan klinga ligger på passande och smått otroliga 330 gram. Formmässigt har man smala men djupa armar som gör att också Q-faktorn kryper ner ett par millimeter i jämförelse med vad som är standard i de flesta fall, till 142 mm.

Annons

Vi har inget definitivt pris, men gissar att vevpartiet inte är ett perfekt alternativ för den som har en strikt budget. Häftigt och värdigt innovatörerna på 3T med Gerard Vroomen ombord är det däremot definitivt.

Kolfiberaxel är en av hemligheterna bakom den låga vikten.
Kolfiberaxel är en av hemligheterna bakom den låga vikten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Svenska världsmästare på startlinjen i världscupen

Close