Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Nordén ersätter sjuk Olausson på VM-linjet

Ett mekaniskt problem satte punkt för Lisa Nordén vid gårdagens tempolopp på VM i Imola, Italien efter en i övrigt stark prestation. Lisa Nordén får dock en ny chans på lördag då hon tar plats i det svenska damlaget och kör damernas linjelopp.

Lisa Nordén tar plats i damtruppen efter sjukdom.
Lisa Nordén kör alltså damernas linjelopp tillsammans med Julia Borgström och Hanna Nilsson. Detta efter att Wilma Olausson drabbats av snuva och halsont.
Lisa Nordén gjorde en stark insats vid dagens tempolopp och länge såg det ut som hon skulle sluta på en tiondeplats. Oturen var dock framme och kedjan hoppade för tempomästarinnan. Nu laddar hon om.- Det bli en tuff uppgift. Jag har inte cyklat landsväg alls i år, utan satsat på triathlon och tempo, sade Lisa direkt efter loppet.Efter beskedet att Wilma Olausson inte kunde delta, var det oklart om Lisa skulle kunna hoppa in i hennes ställe – eftersom Nordéns landsvägscykel stod kvar i Sverige. Förbundskapten Lucas Persson säger att det nu löst sig och att Lisa kommer att kunna köra på sin cykel på lördag.

– Lisa är topp tre av alla tjejer i Sverige och vi har en plan för linjeloppet nu. Hon kommer göra stor nytta, säger han.

Annons

Emila Fahlin är redan borta från damtruppen efter förra veckans handledsbrott. Och under onsdagen stod det klart att Wilma inte kommer till start.

Wilma Olausson, spurtade hem en femteplats i tempo på EM i Plouay i slutet av augusti och kom även femma på VM i Harrogate 2019. Den 19-åriga Billdalstjejen är därmed en av Sveriges mest lovande cyklister just nu.

Idag är det dags för Tobias Ludvigsson att ikläda sig den blågula tävlingsdressen, och du kan följa han och de övriga cyklisternas framfart via SVT:s livesändningar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykelförsäljningen till konsument har ökat med cirka 30 procent på ett år

Close