Nishiki firar 35 år med unik jubileumscykel

Övrigt 30 Okt 2014

NishikiSom en hommage till de första Nishikicyklarna som kom till Sverige för 35 år sedan så gör nu Nishiki en begränsad upplaga av sin populära cykelmodell Pro SLD. Cykeln har högglanspolerade komponenter och lackering hämtad från den klassiska racern Olympic, en av de första cyklarna som rullade in i Sverige från Nishikis dåvarande fabrik i Japan.

Nishiki har dessutom gjort en jubileumscykel som bara finns i ett enda exemplar – byggd på en originalram från just Olympic. Jubileumscykeln kommer att auktioneras ut och pengarna som kommer in går oavkortat till Barncancerfonden. För att lägga ett bud på cykeln finns inga andra sätt än att bege sig till cykelcaféet Le Mond på Folkungagatan 67 i Stockholm. Där cykeln finns upphängd för allmän beskådan.

”Att vi valt Le Mond beror på att det är ett ställe där det finns människor som är precis lika stora cykelnördar som vi och som vi tror uppskattar att titta närmre på den handbyggda cykeln skapad med en extremt hög ambitionsnivå”, säger Linus Lindgren, produktchef på Nishiki.

Läs mer om cykelcafét Le Mond i nästa nummer av Svenska Cycling Plus som kommer i butik den 18 november.

Auktionen pågår mellan den fredagen den 31 oktober och söndagen den 23 november.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.