Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Namnrättigheter ger ekonomiska resurser i arbetet mot internationella tävlingar i Falun

De senaste åren har det ju tagit stora kliv mot att i framtiden förhoppningsvis kunna arrangera internationella MTB-tävlingar, framförallt genom byggnationen av den anspråksfulla XCO-banan. Falu kommun har nu lämnat över namnrättigheterna gällande cykelarenan på Lugnet till Falu CK och Borlänge CK, och det nya namnet blir SSAB Mountainbike Arena efter att SSAB köpt namnrättigheterna. Värdefulla resurser har därmed säkrats inför framtiden.
Tävlande under Lugnet XCO 2018. Evenemanget ges stora möjligheter genom avtalet med SSAB. Foto: Ulf Palm

-Vi vill ha fler evenemang i Falun, men istället för att stötta med rena skattepengar, ser vi till att skapa ekonomiska förutsättningar på annat sätt, säger Tomas Jons, kommunens fritidschef.

De senaste åren har Lugnet växt till att bli ett av Sveriges bästa cykelområden.

Tillkomsten av den nybyggda XCO-banan, som klarar internationellt ställda cykelkrav, öppnar möjligheter för att arrangera internationella topptävlingar i Falun.

-Falu kommun ser gärna att det skapas fler stora evenemang i Falun, och naturligtvis vill vi se fler tävlingar och internationella sådana på vår cykelarena. Men alla evenemang kostar pengar och då gäller det att vi tittar brett på hur kommunen kan vara med som en stödjande ekonomisk part, utan att bara använda sig av skattepengar, säger Tomas Jons.

Annons

När det gäller cykelarenan – området kring stadion, mördarbacken och bergbana – valde man att lämna över namnrättigheterna till klubbarna Falu CK och Borlänge CK, som redan arrangerar tävlingar på Lugnet och som kan tänka sig att ansöka om större tävlingar framöver.

SSAB valde sedan att köpa namnet på arenan.

-Namnrättigheterna är värda 1,5 miljoner kronor. Klubbarna får tillsammans 500 000 kronor per år i tre år framåt. Det är ett jättebra avtal, för att vara cykel, och jag är glad över att kommunen på det här sättet kan vara med och skapa ekonomi i de kommande evenemangen – utan att använda några skattepengar. Klubbarna har fått en bra ekonomisk grundplåt att jobba vidare utifrån, säger Tomas Jons.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Staffanstorp CK vinnare av Silver-Emmas Stipendium

Close