Mustonen och Penton klara för nytt lag

Idag blev det offentligt att Sara Mustonen och Sara Penton kommer att tävla tillsammans under nästa år i det nya lag som Bjarne Riis kommer att leda. Han har tagit över damlaget Team BMS Birn, som nästa år kommer att tävla under samma flagg som det danska herrkontinentallaget Team Virtu Pro-VéloConcept.

“Jag ser stor potential i båda lagen”, sa Riis i ett pressmeddelande från laget. “De har visat vad de går för fler gånger under de senaste åren och har spelat en viktig roll i att hjälpa danska talanger till en högre nivå. Vi vill göra dem ännu bättre och fortsätta att utveckla talanger i båda lagen.”

Riis, som blev av med rollen som general manager för Team Tinkoff 2015, återvände till proffsscenen under årets Tour of Denmark med Team Virtu Pro-VéloConcept. Innan Riis och hans affärspartner, den förra VDn för Saxo Bank Lers Seier, tog över laget hette de Team Trefor.

Bo Handberg Madsen kommer att fortsätta ha ansvar för Team Virtu Pro-VéloConcepts damprogram den kommande säsongen. Laget har kontrakterat 10 cyklister och deras kombinerade UCI-poäng gör dem till ett av de högst rankade lagen som kommer att tävla i den andra upplagan av Women’s WorldTour.

“Med ett proffesionellt damlag som kör WorldTour-tävlingar hoppas vi insipera unga, danska tjejer att börja med cykling, så att Danmark kan fortsätta att utveckla cyklister i världsklass”, sa Riis.

I laget ingår, förutom Mustonen och Penton, amerikanska tempomästarinnan Carmen Small, Pernille Mathiesen, Christina Siggaard, Camilla Møllebro Pedersen, Louise Norman Hansen, Jannie Sand,  Claudia Koster och Natalie Kerwin.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.