Mustonen imponerade i Holland

De svenska cykeldamerna fortsätter att leverera. Först Emma Johanssons silver i Rio, sedan Emilia Fahlins seger på Womens World Tour i Vårgårda och under gårdagen gjorde Sara Mustonen (Liv-Plantur) en finfin spurt på den första etappen av Boels Rental Ladies Tour i Holland som räckte till en andraplats, endast slagen av danska Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans).

“Det var egentligen inte meningen att vi skulle köra för mig. Planen var hela tiden att jag skulle dra upp spurten åt Chantal Blaak, men hon tappade rulle på mig i den snabba finalen”, sa vinnande Dideriksen efter loppet. “Jag hade aldrig vågat räkna med att vinna här idag. Jag kom ganska nyss tillbaka från OS [där hon körde omnium, red:s anm.] och har varit lite sjuk. Men jag hade uppenbarligen en bra spurt i benen.”

Det sex etapper långa loppet fortsätter idag onsdag med lagtempo. Ursprungsplanen för Mustonens lag var att köra för tyska Leah Kirchman, men Sara ligger nu bäst till i sammandraget och har bra slagläge för flera fina resultat.

Även Emma Johansson kör Boels Rental Ladies Tour, hon rullade i mål med klungan på en 47:e-plats men hamnade bakom en lucka och ligger därmed åtta sekunder efter i totalen. Svenskorna Monica Holler och Hannah Helamb kom i mål strax efter huvudfältet på 81:a respektive 82:a plats.

Sara Mustonen, strax efter vinnande Amalie Dideriksen. Foto: Sean Robinson/Velofocus
Sara Mustonen, strax efter vinnande Amalie Dideriksen. Foto: Sean Robinson/Velofocus

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.