Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

MTB Sprint – Ella Holmegård tog VM-silver i Kina

Ella Holmegård, Mölndals CK, regerande svenska mästare tog VM-silver idag (Arkivbild från SM) Foto: Niklas Wallner
Ella Holmegård, Mölndals CK, regerande svensk mästare tog VM-silver idag (Arkivbild från SM) Foto: Niklas Wallner

Ella Holmegård, Mölndals CK, tog idag andraplatsen i damklassen på XCE-VM (sprint) som genomfördes i Chengdu i Kina. Det blev det andra VM-silvret till svensk cykel denna helg efter Nadine Kåmarks silvermedalj i Trial igår. Ella Holmegård är inte på något vis någon nykomling inom cyklingen, hon vann XCE-SM i elitklassen i år och har sedan dess tagit också tagit en femteplats i världscupstävlingen i Antwerp. Idag visade hon sin allra bästa form och tog sig hela vägen genom kvalen till en andraplats på VM i Kina.

Sverige är en erkänd ”sprintnation” och har länge varit att räkna med på de stora tävlingarna. Svenskarna med de explosiva benen och den tekniska körningen har tillsammans tagit ett flertal mästerskaps- och världscupsmedaljer. Idag fylldes meriterna på med Ella Holmegårds VM-silver i mountainbikedisciplinen XCE.

Ella Holmegård var väldigt glad när hon kom i mål och frågade förbundskapten Annie Söderberg om hon hade kunnat förutspå detta resultat:

Trodde du det här? Det är helt sjukt. Kan du fatta?, sa Ella Holmegård till Annie Söderberg

Johan Widén från CK Natén Säter kvalade till finalen som 10:a och gick i mål som 6:a. Det är säsongens absolut bästa resultat och är en fin uppföljare på Widéns niondeplats på EM som gick i Italien.

Jag är nöjd. Jag siktade högre, men det är ändå det bästa jag har gjort, säger Johan Widén efter målgång.

Annons

Anton OlstamNatén Säter, kvalade med en av de snabbaste tiderna, som 7:a. Han stannade sedan i samma kvartsfinal som Widén och kom trea i den.

– Redan i somras på SM såg jag att Ella Holmegård hade potential till ett bra resultat på ett internationellt mästerskap, säger en nöjd Annie Söderberg, förbundskapten MTB och fortsätter:

– Johan Widén har verkligen prickat rätt och imponerar, så även Anton Olstam. I kvartsfinalen var det ruskigt tight och alla tre har gjort ett riktigt bra mästerskap. Jag är otroligt nöjd!

UCI Urban Cycling World Championships gick i Xinhua Park, i Chengdus gamla stadskärna, Kina. Evenemanget omfattade de tre cykelgrenarna BMX freestyle, MTB sprint och Trial och det var första gången som UCI genomförde ett VM med dessa tre spektakulära och publikvänliga grenar vid samma evenemang. Konceptet ”Urban World Championship” har växt fram som ett svar på det växande cykelintresset hos den yngre generationen. Sverige representerades av en fyramannatrupp i Trial och en trupp på tre sprintcyklister MTB. Resultatet blev inte mindre än två silvermedaljer på damsidan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
VM-silver i Trial till Sverige genom Nadine Kåmark

Close