Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

MTB SM mindre än ett distanspass från Isaberg

Jesper_Andersson_DSC_5588Förra årets SM-tävlingar på MTB avgjordes på lovordade banor på Isaberg, och även i år får arrangörsstaben förnyat förtroende men på nya plats. Årets SM-tävlingar kommer att gå i trakterna kring Värnamo, mindre än fem mil från Isaberg. Huvudansvarig för eventet även detta år är Keith Johansson, som fick massor av beröm efter förra årets arrangemang.

”Jag tycker det är fantastiskt att trakten för förnyat förtroende”, säger Keith till Värnamo Nyheter.

Keith och hans ledarstab hade som målsättning inför arrangemanget i Isaberg att inte bara skapa en cykelvecka för de riktigt inbitna, utan en komplett semestervecka för hela familjen. Något som vi verkligen får säga att han lyckades med. Närmare 4 000 besökare och 500 deltagare är siffror som talar sitt tydliga språk. ”Vi vill ha samma tänk när vi nu arrangerar i Värnamo”, säger Keith. ”Vi har fått med oss Värnamo Handel och näringslivet”, fortsätter han.

Läs mer: Provkört SM banan i Isaberg

SM-tävlingarna kommer att arrangeras under vecka 28, eller närmare bestämt den 14 – 17 juli, men satsningen på Värnamo är mer permanent än så.

”Vi har byggt en ny MTB-bana”, berättar han. Banan mäter 5,9 km men kan kortas av på flera ställen så att den kan passa alla från de allra minsta och upp till veteraner och 50+:are. Utöver det kommer också en ny sprintbana.

Annons

Läs mer: Därför fungerar korta intervaller

Projektet började som ett privatinitiativ med privata sponsorer och ideellt arbete. Men nu mot slutet har kommunen insett dragningskraften och hängt på tåget.

Räkna med roliga och utslagsgivande banor även på årets SM-tävlingar alltså, för att Keith kan det där med banbyggande vet vi sedan förra året.


Jesper_Andersson_DSC_5635

Tags : keithmtb-sm

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Försvarade enkelt SM-titeln

Close