Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

MTB-landslaget testar crowdfunding

MTB-landslagets förbundskapten Annie Söderberg. Foto: Niklas Wallner

Vi har nog alla förstått att landslagsverksamheten i cykel inte vadar i resurser, men trots det har man lyckats nå ett stort antal väldigt fina resultat på senare år, framförallt inom MTB. Förbundskaptenen för just MTB-landslaget Annie Söderberg (som vi hade en längre intervju med i Allt om MTB nyligen) har nu dragit igång en satsning där privata donationer ska förbättra förutsättningarna för verksamheten ytterligare. Hon förklarar initiativet såhär på Svenska Cykelförbundets hemsida:

Jag slogs av tanken över hur mycket mer det skulle kunna gå att göra med lite mer medel. Jag tror också att det finns en vilja hos många att kunna stötta en specifik disciplin eller ett visst projekt som väcker upp ett extra intresse hos personen i fråga. Målet är att detta ska leda till ökad internationell representation, en långsiktig utveckling av mountainbikelandslagets olika discipliner och att cyklisterna får en chans att ta de naturliga stegen de behöver för att kunna bli ännu bättre.” 

Den som känner att den vill stötta MTB-landslaget kan läsa mer på den hemsida som skapats, och det är även där man kommer presentera hur medlen som samlas in kommer användas: http://www.stottamtblandslaget.se/

Fenomenet med crowdfunding har vi ju sett andra framgångsrika exempel på inom cykelsporten på senare år. Till exempel när engagemanget från privatpersoner indirekt säkrade framtiden för vår svenske WorldTour-cyklist Kim Magnussons lag EF Education First-Drapac p/b Cannondale, eftersom crowdfundingkampanjens kraft drog blickarna till sig från bland annat den kommande sponsorn EF Education First. Nu när dragplåstret Jenny Rissveds deklarerat att hennes ambition är att återkomma till de internationella tävlingsbanorna under 2019 kanske vi kan hoppas på stort stöd även för MTB-landslaget.

Annons

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.