Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Movistarbossen trycker på för att lag ska få ersätta cyklister i grand tour tävlingar

Eusebio Unzue, manager för stjärnstallet Movistar, vill att lagen under grand tour tävlingar ska få ersätta en cyklist som blivit skadad eller sjuk med en inhoppare. Unzue kom med förslaget under en presskonferens tidigare i veckan efter att ha svarat på frågor kring den nära förestående reduceringen från nio till åtta åkare under grand tour tävlingar. “Jag skulle vilja att den här sporten visade lite medmänsklighet”, säger Unzue till Cyclingnews

800px-Giro_d'Italia_2017,_quintana_(34343446733)
Movistarprofilen Nairo Quintana, här under årets Giro d’Italia. Photo: Filip Bossuyt

På pappret betyder Movistarchefens förslag att om en cyklist får bekymmer under tävlingen ska det berörda stallet kunna ersätta cyklisten med en ny, från en på förhand fastställd reservtrio av lagkamrater. Han menar att detta borde få gälla åtminstone under första tävlingsveckan.

“Att reducera antalet cyklister är okej, men det som är onormalt i den här sporten, med tanke på antalet olyckor vi har, är att vi inte har ett system som tillåter att vi kan skicka in en ny cyklist om vi förlorar en annan”, menar Unzue.

“Jag skulle vilja att den här sporten visade lite medmänsklighet, om en cyklist fortsätter bara för att vi inte kan byta ut honom, vad händer då?”

Annons

Unzue motsätter sig också att tävlingarna kommer att bli mer spektakulära i och med reduceringen från nio till åtta åkare, som de stora tävlingsorganisatörerna hävdar.

“Det som gör ett race intressant är inte lagstorlekarna, utan snarare hur stark ledaren är”, tillägger han.

Det har höjts röster inom cykelvärlden som menat att Chris Froomes storhet är beroende av antalet åkare i hans lag, men det hävdar alltså Unzue inte vara fallet, rapporterar Cyclingnews.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TEST: 4 ALL MOUNTAIN-HOJAR – giant TRANCE 1.5 LTD

Close