Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Motala satsar på dameliten

DSC_1493
Hanna Laxholm, Kajsa Dahlberg, Sara Berg och Isabella Potocki är tjejerna som ska försvara Motalas gulsvarta färger i damklungan i år.

Motala AIF Cykel presenterar nu en satsning på ett damelitlag inför 2015.
Under säsongen 2014 tävlade Sara Berg och Isabella Potocki i Motalas gul-svarta dress, men inför 2015 kommer de att få sällskap av Hanna Laxholm och Kajsa Dahlberg. Det tillför mycket rutin och erfarenhet till laget.

Ansvarig för laget kommer Johan Svensson att bli. ”Det är en mycket spännande satsning då damklungan växt de senaste åren. Att vi i Motala AIF får vara med att visa upp och utveckla svensk damcykel känns oerhört inspirerande.

Hanna Laxholm kommer närmast från Borås CA och har bland annat en seger i Västboloppet i Burseryd från i somras i bagaget. Hon var dessutom en starkt bidragande orsak till att Borås CA tog hem lagtävlingen i SWE-cup.

Kajsa Dahlberg har efter några års frånvaro från tävlingsbanorna valt att ta upp karriären igen. Hon kommer säkert att bidra med mycket erfarenhet då hon bland annat representerat Sverige i juniorlandslaget.

Sara Berg besitter en enorm åkstyrka, något som hon skaffat sig genom bland annat en tidigare satsning inom svensk elithockey.

Annons

Isabella Potocki upptäckte cykelsporten för bara ett par år sedan men har redan visat upp en imponerande utveckling och körde bland annat Vätterrundan under 8 timmar i somras. Isabella kommer helt klart att vara en förebild för de andra tjejerna med sin enorma vilja och tjocka pannben.

Johan sammanfattar laguppställningen så här: ”Med dessa positiva och engagerade tjejer ser jag verkligen fram emot säsongen, vi kommer garanterat överraska många av våra konkurrenter.

Laget stöttas framför allt av Sportson Motala och Specialized som förse tjejerna med cyklar, samt däck från Continental och energi från PowerBar. Dessutom förser Trimtex laget med kläder.

Michael Ringdahl, ägare till Sportson Motala förklarar varför de väljer att stötta laget: ”Det passar oss väldigt bra att gå in som sponsor i Motala AIF:s dam elitsatsning. Med det starka lag som nu presenterats talar allt för att det blir en mycket spännande säsong 2015 och vi ser fram mot ett roligt och framgångsrikt samarbete med klubben.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.