Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Motala laddar för årets cykelfest

(Pressmeddelande)

Årets största cykelfest är snart här. På fredag går startskottet för Cykelveckan, där den första helgens fyra lopp väntas locka närmare 15 000 cyklister till Motala. På startlinjen står bland andra bloggare, influencers och en minister.

Äntligen fylls Motala av cyklar igen. På fredag invigs Cykelveckan och klockan 18.00 går starten för veckans första lopp, MTB-Vättern. Totalt väntas omkring 15 000 cyklister till Motala i helgen.

Cykelveckan i Motala inleds med MTB-Vättern fredagen den 8 juni och avslutas med Vätternrundan 300 km den 15-16 juni. Totalt väntas om kring 80 000 personer till Motala under Cykelveckan, och som vanligt blir det en stor fest med cykeln i centrum.

I år har Cykelveckan växt med ett helt nytt lopp. I Vätternrundan 100 km öppnar Vätternrundan för första gången någonsin för deltagare som vill cykla på elassisterad cykel. I premiärloppet deltar miljöminister Karolina Skog, som dock väljer att cykla på en vanlig cykel.

– Att cykla är kul och det är en stor vinst för både hälsan och miljön om fler cyklar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson. Vätternrundan vill minska tröskeln och få så många som möjligt att välja cykeln för både transporter och motion.

– Då måste också vi arrangörer tänka nytt och göra det vi kan för att fler ska cykla. Och ett sätt är förstås att göra våra lopp mer tillgängliga, så att fler kan hänga med och dela den här fantastiska upplevelsen.

Annons

En del i arbetet att få fler att cykla är också integrationsprojektet ”Cykla tillsammans” som Vätternrundan, Motala kommuns ungdomsverksamhet Hallen, MAIF Cykel, Studiefrämjandet och SISU har drivit under våren. Det har resulterat i att ett tiotal nyanlända ungdomar tillsammans cyklar Halvvättern den 10 juni.

– Det fantastiska med våra lopp är att alla har sin plats, oavsett målsättning, säger Gunilla Brynell-Johansson. Många cyklar Tjejvättern eller Halvvättern tillsammans som en kul grej. För andra är det målet för en tuff cykelträning och de satsar hårt för att ta sig runt på bra tider.

Cykelveckan invigs den 8 juni, strax före starten av MTB-Vättern. Helgen fortsätter därefter med Tjejvättern lördagen den 9 juni och på söndagen den 10 juni går starten för Halvvättern och Vätternrundan 100 km. Efter invigningen den 8 juni bjuder Vätternrundan på gratis konsert i Stadsparken med bandet Liverpool.

– Invigningen och konserten blir en fantastisk start på en veckas cykelfest, säger Gunilla Brynell-Johansson. Vi räknar med att bjuda alla deltagare och hitresta på en riktigt härlig cykelvecka.

– Och för den som vill vara med på festen finns det möjlighet att anmäla sig till alla lopp den första helgen, ända fram till loppstart.

Tags : cykelveckan

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
MEKA: BYTA EN TRASIG EKER

Close