Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Landsväg

Motala AIF satsar

I helgen som gick hade Motala AIF sin första samling med en blandning av gamla och nya cyklister. Motala AIF har en uttalad ambition att ytterligare öka och stärka sin närvaro i svensk elitcykel.

Ny i Motaladressen är den starke masen Johan Landström. Johan har under de senaste åren representerat team Cykelcity. Johan har en gedigen meritlista där bl.a. segern i Åstrorpsloppet och spurtpriströjan i Normandiet runt var några av höjdpunkterna under 2012. Med Johans fantastiska åkstyrka och erfarenhet kommer han vara en viktig kugge i det nya laget.

Jesper Dahlström återvänder till Motala efter en säsong i team Cykelcity. Jesper har under 2012 vid ett flertal tillfällen representerat landslaget. Bland segrarna 2012 kan bl.a. nämnas spurtsegern i Östgötaloppet, enormt starka klättringar i Kinnekulleloppet som resulterade i seger samt naturligtvis hans andra raka seger i MTB Vasan. Den erfarenhet och egenskaper Jesper har som cyklist kommer att vara viktiga ingredienser för laget.

Hemmaåkarna i laget består av Fredrik Svärm, Rick Andersson, Björn ”Nalle” Sjöberg samt bröderna Dan och Jocke Bernström. Bröderna Bernström gör efter många års uppehåll en seriös comeback i cykelcirkusen. De bägge bröderna skördade många stora och fina segrar inom både MTB och landsväg mellan åren 1997-2002.

Fredrik Frykberg, Jesper Larsson och Marcus Johansson, samtliga från Dalarna har glädjande nog valt att fortsätta i Motala. Tyvärr fick flera av dessa fjolårssäsongen förstörda p.g.a. sjukdomar. Nu satsar de åter fullt ut för att åter nå toppen.

Annons

Förstårssenioren Dennis Wahlqvist som under säsongen 2013 i huvudsak kommer att satsa på MTB, kommer att representera Motala laget när tävlingsprogrammet tillåter.

Denna nysatsning, för att åter nå högsta nivå inom svensk elitcykel möjliggörs med hjälp av våra fantastiska sponsorer. Bland de mer framträdande kan nämnas Monark Exercise som utrustat laget med cyklar av typ Bianchi Oltre med elektroniska växlar. Trimtex förser laget med kläder i snygg design och perfekt ergonomisk passform. LEWA Sport förser laget med HED tävlingshjul. Detta är ett urval av några av de sponsorer som gör denna långsiktiga satsning möjlig.

Nästa samling kommer ske vid velodromen i Falun den 18-20 januari. Många av åkarna kommer då även ta tillfället i akt att göra en tidig tävlingsdebut vid SM-tävlingarna på velodromen den 25-27 januari. I februari väntar läger i Spanien och i mars inleds tävlingssäsongen ute nere i Belgien.
Huvudansvarig för laget 2013 Jocke Bernström

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.