Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

MISSA INTE HELGENS SPÄNNANDE VÄRLDSCUP I MTB

Foto: Jesper Andersson
Foto: Jesper Andersson

I helgen är det så äntligen dags för världscupen i cross country att dra igång, och då är det tjeckiska Nove Mesto som står för värdskapet. På förhand är det nog många som sett fram emot att se om Jenny Rissveds form från det guldkantade fjolåret hållit i sig, men på grund av dödsfall inom familjen kommer hon inte till start i helgens lopp. Det gör däremot ett antal andra av landslagskamraterna, och det ser spännande ut!

Engen på gång

I damer elit är det Alexandra Engen och Linn Gustafzzon (henne kan du också läsa en fin intervju med i nya numret av Allt om MTB) som vi sätter våra förhoppningar till, och inte minst Alexandra verkar vara ordentligt på gång igen efter sin vända nere i utbrändheten innan förra säsongen. Förra helgen blev hon nordisk mästarinna, och det ska bli mycket spännande att se vad hon kan hitta på nere i Tjeckien, där hon bland annat körde väldigt fint i förra årets sprint.

Linn gör debut i elitklassen från att tidigare ha kört U23, och hon verkar också vara ordentligt på gång även hon. När man läser intervjun med henne förstår man att hon fortfarande har en hel del outnyttjad kapacitet, med en ovanligt kort satsning bakom sig för att ha nått den yttersta eliten, som dessutom innehållit motgångar. Damernas lopp sänds på lördag via Red Bull TV, vilka brukar ha utmärkta produktioner som är spännande att följa.

En annan som tar ett kliv upp i en ny klass är Ida Jansson, som just i Nove Mesto blev världsmästare i juniorklassen förra året, men nu går upp i U23. Hon bör ju ha goda minnesbilder från Tjeckien, så vi får hoppas att benen har en bra dag. Även Idas bror Henrik kommer till start i U23, fast givetvis i herrarnas lopp.

Annons

Nytt blod?

När det gäller herrar elit är det många år sedan en topptävling vanns av någon annan än Nino Schurter, Julien Absalon eller Jaroslav Kulhavy. Känslan är dock det finns fler som kan utmana lite i år, även om Nino Schurter måste gälla som storfavorit inför söndagens lopp.

I damer elit, där Rissveds alltså inte deltar, blir det intressant att se hur det ligger till med Rissveds troliga huvudmotståndare under säsongen, Jolanda Neff. Schweiziskan som bara är ett år äldre än Rissveds har onekligen en skyhög kapacitet, men vi är inte hundraprocentigt övertygade om att formen är på topp. Kanske kan danskan Annika Langvad komma in i denna säsongen på samma briljanta sätt som hon gjorde under den förra, då hon radade upp segrar?

Här kan du se loppen live

Tags : världscupxco

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Nå dina drömmar med smarta mål

Close