Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Minimilön för kvinnliga proffscyklister kan vara på plats till 2019

Kvinnliga proffscyklister kan ha en minimilön och ett system jämförbart med männens på plats till säsongen 2019. CPA (Cyclistes Professionels Associes) arbetar med regelförändringen och Alessandra Cappellotto, huvudansvarig i frågan, är övertygad om att det här går att lösa.
“Jag tycker att den enskilt viktigaste saken är en minimilön för cyklisterna, och nu när vi har en ny ordförande är det fullt möjligt”, säger hon till Cyclingnews.com 

La_Course_2017,_Elizabeth_Deignan
Bild från elittävlingen La Course tidigare i år. Photo: Filip Bossuyt

Förra månaden kunde manliga cyklister på WorldTour och Pro continental nivå se sina baslöner höjas med två procent, samtidigt som ett liknande initiativ för kvinnorna lyst med sin frånvaro under lång tid.

“Vi arbetade riktigt hårt med lagorganisationerna för den här ökningen med två procent för männen. Min idé för kvinnorna skiljer sig från männen, men vi vill efterlikna deras exempel i vissa delar”, menar Cappellotto.

“Kvinnlig cykling har två olika nivåer i sina lag. WorldTour lagen måste ha en annorlunda minimilön jämfört med lagen som inte tävlar i WorldTour. Det är upp till oss att göra det klart att det finns olika nivåer och därefter hitta en lämplig lösning”, fortsätter hon.

Cappellotto är angelägen om att få detta på plats, men menar att det inte är realistiskt till nästa säsong.

Annons

“Det är för sent att nu börja ställa krav på lagen till nästa år, men vi kan inte vänta mycket längre”, förklarar hon för Cyclingnews.com.

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Kim Magnusson får proffskontrakt med världsstallet

Close