Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Mila Vega

Mila har tillverkat pannlampor till orienterareMila sedan tidigt 80-tal och vet verkligen vad som behövs när man ska ge sig ut på natten. Lamporna utvecklas och tillverkas till största del i Sverige vilket gör att man verkligen får en lampa som klarar tuffa nordiska förhållanden. Vill du montera lampan på styret får du köpa till en hållare för en knapp hundralapp. Då får du ett stabilt fäste som du sedan skruvar fast lampan på. Tyvärr krävs det en del monteringsarbete för att flytta lampan mellan huvudställningen och fästet, så räkna med fem till tio minuters arbete. Föredrar du istället att ha lampan på hjälmen använder du den vanliga huvudselen tillsammans med några kardborreband som tejpas på hjälmen för att fixera lampan. Tyvärr medföljer inget fäste för batteriet.

Ljusbilden är extremt jämn och avsaknaden av ljusare och mörkare partier som de flesta andra lamporna lider av gör det betydligt lättare att upptäcka skuggor av rötter, stenar eller ojämnheter. Tempera­turen på ljuset är också riktigt behaglig. Har du råd att lägga över 4 000 kronor på en lampa så finns det inget att tveka på.

Testen genomfördes under hösten 2014, och publicerades ursprungligen i Allt Om MTB 4:2014.

Annons

SPECIFIKATIONER
Vikt lampa: 220 gram
Vikt batteri: 390 gram
Brinntid maxeffekt: 2,5 timmar
Laddtid: 5 timmar

Mila_skog

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.