Merida ger sig in i Pro Tour-cirkusen

Nyheter 26 Sep 2012

Norsk/Taiwanesiska cykelmärket Merida gick idag ut med att man från och med januari 2013 ger sig  in i Pro Tour-cirkusen i och med att man går in som cykel och huvudsponsor i Italienska “Team Lampre” som därmed också byter namn till “Team Lampre-Merida”.

Merida Sveriges VD, Stian Steen-Olsen kommenterade: ” Vi ser fram emot att kunna ta ett efterlängtat steg in i World Touren vilket blir ett perfekt skyltfönster för Meridas high-end cyklar och cyklister i lopp som Vuelta Espana, Paris Roubaix, Giro de Italia och inte minst Tour de France!”

För att möta proffscyklisternas krav på cyklar har Merida tagit fram några nya modeller. Scultura SL är har en lätt (under 900g), smidig och vridstyv ram som enligt Merida själva skall vara tillräckligt bra för att slåss om topplaceringarna i de stora etapploppen. Under utveckling är också en ny serie med “Ride Carbon”-cyklar som skall täcka behovet på kullerstensklassiker som Paris-Roubaix. Dessutom kommer man under början av 2013 lansera en helt ny tempohoj som kommer att vara en utveckling av Time Warp som Oskar Svendsen nyligen blev världsmästare på.

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.