Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Merida blir ny partner till Vasaloppet!

CykelvasanCykeltillverkaren Merida är ny 3-årig partner till Vasaloppet. Tillsammans har man satt ambitiösa mål om att öka den svenska befolkningens motionscyklande, samtidigt som man vill vara med och utveckla konceptet Cykelvasan. Med en lång och lyckosam historia med att bygga varumärket i Norge är man nu klara att exportera succéhistorien till Sverige.

Merida är ett relativt ungt cykelmärke och firade nyligen 25 år på marknaden. Det hela började i slutet av 1980-talet när Einar och Margareth Steen-Olsen från Norge såg på möjligheten att börja importera och sälja cyklar från Asien. Efter ett besök på Merida-fabriken i Taiwan började Norge som första land i världen att sälja cyklar under varumärket Merida. Numera är Merida ett globalt märke som finns i mer än 70 länder och är representerade i både Tour de France och WC mountainbike.

Terrängcykelboomen
Under 90-talet byggde man varumärket på hemmaplan i Norge där man var med och skapade terrängcykelboomen. Som huvudsponsor till Brikebeinerrittet under 11-år har man varit med och utvecklat mountainbike som sport i Norge och tagit med sig massa erfarenhet och kunskap på vägen. Merida har funnits på den svenska marknaden sedan 1993, men sedan 2009 går distributionen genom Merida Sverige AB som är ett helägt dotterbolag till Stians Sport AS.

VD för Merida Sverige, Stian Steen-Olsen ser fram emot det kommande samarbetet:
“Sedan vi gick in på den svenska marknaden har vi hela tiden haft ett klart mål att leverera de bästa cyklarna som efterfrågas av marknaden. Med vår vision att leverera cyklar till alla har vi ett brett sortiment med modeller i alla kategorier. Men man ska inte glömma bort att vi byggde vårt varumärke och position i Norge genom att erbjuda träningsredskap i form av mountainbikes. Under 11 år som huvudsponsor till Birkebeinerrittet har vi fått den norska befolkningen att se det roliga i att använda cykeln till träning. Vasaloppet blir en oerhört viktig kanal för oss i Sverige, precis som Birken har varit för oss i Norge.”

Nordens största cykelsponsor
Merida har alltid strävat efter att ge något tillbaka till sporten och har genom alla år sponsrat och stöttat cyklister i alla åldersgrupper. Med närmare 120 cyklister är man en av nordens största cykelsponsorer.

Team Merida Sverige består av 14 cyklister från 11 till 40 år. Merida levererar cyklar och erbjuder teamsamlingar under regi av Team Manager, Petter Holmegård. Tanken med den stora spridningen i ålder är att de unga cyklisterna på teamsamlingar och tävlingar ska kunna lära sig av de äldre. Cyklisterna i Team Merida Sverige är också viktiga brickor i produktutveckling då dem hela tiden ger feedback på produkterna.

Annons

Team Kalas Merida med Magnus Darvell och förra årets Vasaloppstvåa Mattias Nilsson har i år fullt fokus på Vasaloppet där målet givetvis är vinst. Magnus Darvell vann tävlingen redan 2010 och vet vad som behövs för att stå överst på pallen.

Lång erfarenhet
Merida tar med sig sina erfarenheter från 11 år som birkensponsor och vill tillsammans med Vasaloppet bidra till att utveckla konceptet. Detta med bland annat seminarier, informationsfilmer och Vasaloppscyklar. Genom seminarier får Vasaloppscyklisten möjlighet att lära sig från våra elit-cyklister samtidig som vi hjälper dem att hitta den perfekta vasa-cykeln.
“Vi är glada över att inleda ett samarbete med Merida och ser fram emot att tillsammans med dem utveckla MTB-sporten i Sverige. Med deras stora kontaktnät får vi också en stark kanal till den norska cykelmarknaden där vi tror att vi kan hitta många nya deltagare till våra lopp”, säger Lena Hermansson, sponsoransvarig på Vasaloppet.

Vasaloppscyklar
Merida kommer i samarbete med Vasaloppet ta fram en helt egen modellserie av Vasaloppscyklar. Denna kommer vara specialdesignad och utvecklad med tanke på vasaloppscyklisten. Cyklarna kommer finnas i flera priskategorier och både som 29” och 27,5”. Dessa kommer vara tillgängliga på marknaden från och med säsongen 2015.

Produktchef Merida Sverige, Tony Jensen: “Vårt samarbete med Vasaloppet är väldigt spännande och jag ser fram emot att bygga en cykel som kommer vasaloppscyklisten till fördel. Här har vi möjligheten att specificera varje enskild komponent något vi kommer göra tillsammans med Vasaloppsorganisationen och vasaloppscyklisterna. Målet är att alla vasaloppscyklister skall ha en cykel de trivs på och som passar för ändamålet. Därmed kommer vi erbjuda modeller både i 29” och den nya hjulstorleken 27,5”.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Videopresentation av Allt Om MTB 1-2014

Close