Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Mer grus gör Vårgårdas WorldTour-tävling ännu tuffare

 

Årets upplaga av Vårgårdas World Tour för cykeldamerna kommer att få fler utmanande gruspartier. Foto: Christer Hedberg

Med ny banprofil och en femtedel av loppet på grusväg blir Vårgårdas linjelopp ett av de tuffare i cykeldamernas World Tour.
– Det blir en utmaning för damerna och jag tror det blir riktigt häftigt, säger Martin Vestby, tidigare förbundskapten för det svenska landslaget och nu sportdirektör för framgångsrika proffsstallet Mitchelton-Scott.
Martin Vestby har varit med och tagit fram en del av förslagen till förändring av den 15 mil långa banan i och runt Vårgårda. Nu kommer 29 kilometer att trampas på grusvägar. Åtta gånger ska åkarna passera gruspartier varav två i rejäla uppförskörningar, en av backarna har 17 procents stigning.
– De grussträckor som fanns tidigare fick ingen direkt påverkan på tävlingen. Så jag föreslog att ta bort dem eller göra dem mer avgörande. Nu inbjuder det till mer offensiv körning, säger Martin Vestby.
Enligt Hans Jönsson, ordförande i Vårgårda CK, är den mer utmanande sträckningen ett led i damcykelns utveckling internationellt.
– Bredden på damtouren har blivit bättre. Tjejerna vill åka lika tufft som herrarna och jag tror det här blir ett av de tuffaste racen på touren, säger Hans Jönsson.
Loppet, som direktsänds i SVT, avgörs den 18 augusti. Dagen innan direktsänder SVT också lagtempot som ingår i World Tour. Tävlingen körs mellan Vårgårda och Herrljunga och har i år kortats till 36 kilometer, bland annat med hänsyn till det tuffa linjeloppet på söndagen.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Cykelbutiker = utlämningsställen och servicepunkter?

Close