Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Med Raptors smarta glasögon missar du inget

Everysights glasögon ser ut att få en strömlinjeformad design som klassiska cykelglasögon.
Everysights glasögon ser ut att få en strömlinjeformad design som klassiska cykelglasögon.

Den israeliska firman Elbit System har arbetat i 30 år med att utveckla displayer för stridsflygplan. I och med dotterbolaget Everysight tar man nu med sig tekniken och kunskapen till cykelindustrin och visar upp de första smarta glasögonen anpassade för cykling.

De nya glasögonen använder teknik som redan idag finns ibland annat flygplan och en del avancerade bilar för att kombinera information om hastighet, riktning, höjd, position och det mesta du kan tänka dig, med vägen som du har framför dig.

Karta, fart, tid, puls, effekt... något mer du behöver veta?
Karta, fart, tid, puls, effekt… något mer du behöver veta?

Produkten kallas för Everysight Beam och tillverkaren påstår att glasögonen på ett effektivare sätt ska presentera informationen framför användaren än på en lite display vid sidan om som konkurrenter som Recon Jet och Kopin Solos. Det ska minska störningsmomentet för cyklisten, minska stressen för ögonen och eliminera störande skärmelement i synfältet.

Ett annat stort plus är att glasögonen påstås ska bli betydligt lättare och bekvämare än konkurrerande alternativ som idag finns på marknaden. Självklart är vi mycket nyfikna på att se hur bra produkten faktiskt fungerar, och vi ska göra vårt bästa för att få testa ett par så fort de bara finns tillgängliga.

Annons
På vägen kommer du känna dig som Mavick... "Roger that!"
På vägen kommer du känna dig som Mavick… “Roger that!”

VD:n för Everysight, Asaf Ashkenazi berättar att ”vårt företag har över 30 års erfarenhet och dominerar idag marknaden för head up displays, och att integrera realtidsinformation i piloternas hjälmar är vår vardag. Vårt mål är att optimera prestandan så att piloterna kan arbeta säkert och fokusera på det som verkligen betyder något.”

Raptor kommer att lanseras under 2016 och kommer att bli de första glasögonen i en ny serie från Everysight. Kika gärna på reklamvideon nedan och få en känsla av hur du kommer att känna dig som Maverick i Top Gun när du gör en lågsniff längs med din lokala träningsrunda nästa sommar.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=96Iz7w-uOog]

Tags : glasögon

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Svenska cyklister på väg mot OS

Close