Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Matthias Wengelin och Emmy Thelberg vinnare av Nya Långa Lugnet

Nya Långa Lugnet

Idag var det andra deltävlingen i Mitsubishi MTB Challenge Långloppscupen.

Det var Falun som stod värd för Nya Långa Lugnet som skulle köras i 3 loopar som totalt blev 61km långt.

Det är ett ganska kort lopp för att vara ett långlopp men i gengäld var det ganska mycket höjdmeter och lite mer krävande underlag vilket jämnade ut det.

I herrelitklassen så var förhandsfavoriterna Matthias Wengelin och Calle Friberg.

Redan ut på andra loopen så stod det ganska klart att det var Matthias som skulle dra det längsta strået om han lyckades hålla materialet helt.

Annons

Calle råkade ut för dubbelpunktering och han var inte ensam om att få punka. På slutet av första loopen var det ett parti med ett litet hopp och en väldigt vass sten i landningen. Det var nästan 70 pers som lyckades få punktering där.

För Matthias blev det sen solokörning in mot mål och han vann med nästan 2,5 minut före Magnus Darvell och Mattias Nilsson.

I damelitklassen var det Emmy Thelberg som krossade allt motstånd. Då det var en ganska krävande bana blev det stora tidsdifferenser.

Emma drygade ut tiden mot motståndarna hela tiden och var i mål 3:39 minuter före tvåan Jennie Stenerhag. 3:a blev Angelica Edvardsson

Fullständiga resultat ifrån Nya Långa Lugnet finns här http://www.langalugnet.se/?df=1

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.